Yenidoğan Bebek Ne Zaman ve Nasıl Yıkanır?

Yenidoğan Bebek Ne Zaman ve Nasıl Yıkanır?

Dokuz aylık uzun bekleyiş sonrasında ailenize yeni bir birey katıldı ve doğal olarak siz onun büyüme heyecanı içerisindesiniz. Merak ettiğiniz sayısız sorularınız var ve bunlardan bir tanesi de bebeğinizi ne zaman yıkamanız gerektiğidir. Bu makalemizde de bu merakınızı giderebilmek açısından yenidoğan bebek ne zaman ve nasıl yıkanır? Açıklayalım istedik.

Yenidoğan Bebek Ne Zaman Yıkanır?

Yenidoğan bebeğin ne zaman yıkanacağına dair kulaktan dolma bilgiler olsa da bu konuda bilimsellikten uzaklaşmamak gerekiyor. Birçok bilimsel araştırmada bebeğin doğar doğmaz yıkanmasının doğru olmadığı belirtilmektedir. Dünya Sağlık Örgütüne göre bir bebeğin banyosu doğumdan 24 saat sonra yapılmalıdır. Nedeni ise doğumdan sonra hemen banyo yaptırılan bebeklerin vücut ısısı düşeceğinden dolayı birtakım sorunlar yaşanma ihtimalidir. Örneğin hipotermi oluşması bebeği hayati risk ile karşı karşıya bırakabilir.

Yenidoğan Bebek Ne Sıklıkla Yıkanmalı?

Bebekler sık kirlenmeyeceğinden dolayı her gün yıkanması gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak bebeğin günlük olarak temizlik ürünleri ile yüz, boyun ve hassas bölge temizliğinin yapılması gerekir. Genel olarak konuşacak olursak olağanüstü durumların dışında bebek şampuanı kullanılarak haftada 3 kez yıkanması yeterli olacaktır.

Yenidoğan Bebek Nasıl Yıkanır?

Yukarıda yenidoğan bebeklerin ne zaman yıkanması gerektiği belirtilmiştir. Peki yenidoğan bir bebek nasıl yıkanmalıdır?

  • Bebeğin yıkanacağı ortamın sıcak olmasına dikkat edin.
  • Bebekler için satılan küçük küvetler vardır ve bu küvetlerin fileleri bulunur, bu ekipmanlar bebeği yıkamanız için size yardımcı olacaktır. Fileniz yoksa bebeğinizi yüzüstü olacak şekilde kolunuzun üzerine yatırın. Parmaklarınız bebeğinizin bacakları arasından iyice kavramalıdır. Bu sayede onu düşürmemiş olursunuz.
  • Bebekler için suyun ortalama sıcaklığı 40–45 derece arasında olması gerekir.
  • Bebeği bir beze sararak yalnızca yıkamak istediğiniz bölgeleri açın. Bu bebeğin ısı dengesini koruyacaktır.
  • Vücut temizliğinde sade su veya bebek şampuanı kullanın. Sebamed Baby Yenidoğan Şampuanı 250 ml bebeğinizin ilk banyolarında size kolaylık sağlayacaktır.
  • Bebeğinizi yıkadıktan sonra hemen kurulayın ve üzerini giydirin.

Bebeğiniz için şampuan çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: yenidoğan bebek ne zaman yıkanır, yenidoğan bebekler nasıl yıkanır, bebek bakımı, bebek şampuanı
Kasım 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR