Yaz Aylarında Dudak Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Yaz Aylarında Dudak Kuruluğuna Ne İyi Gelir

Kuru dudaklar çirkin ve rahatsız edici bir görüntüye sahip olmanızı sağlayabilir. Eğer siz de dudaklarınızın kuruluğundan şikâyetçiyseniz o zaman onlara iyi bir bakım yapmanın zamanı gelmiş demektir. Özellikle kışın çok fazla rastlanan bu durum yeterli bakım yapılmadığında yaz aylarında da meydana gelebilir. Bu makalemizde yazın kuruyan dudaklar nasıl nemlendirilir önerilerinde bulunalım istedik.

Dudaklarınızı Güneşten Koruyun

Aşırısı cildimiz için zararlı olan güneş, dudakların da en önemli düşmanları arasındadır. Dudakların uzun süre boyunca güneşe maruz kalması zarar görmesine neden olabilir. Bunun önüne geçebilmek için yazın geniş kenarlı şapka giymeniz faydalı olacaktır.

Bol Su İçin

Su, insan yaşamının temel kaynağıdır. Gün içerisinde bolca su içmek dudakların neminin korunmasına yardımcı olacaktır.

Cildinizi Tahriş Eden Maddelerden Uzak Durun

Güzel kokmak ve güzel görünmek için kullanmış olduğumuz bazı kozmetik ürünlerin dudaklar üzerinde önemli bir etkisi vardır. Örneğin; kokulu olan sabunlar, beyazlatıcı diş macunları ya da nemlendiriciler dudakların kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.

Baharat Tüketimine Dikkat Edin

Dudakların kurumasını hızlandıran etkenler arasında baharatlar da vardır. Nane, tarçın ve mentollü baharatların çokça tüketilmesi dudakların kurumasına neden olacaktır. Özellikle dudaklarınız kurumaya meyilli ise bu baharatları tüketmemeye gayret edin.

Düzenli Olarak Dudak Bakım Kremi Kullanın

Bakımlı ve nemli dudaklara sahip olmak istiyorsanız düzenli olarak dudak bakım kremi kullanmaya önem göstermelisiniz. Bakım kremi seçerken parfümsüz ve renklendirici içermeyen özellikte olmasına dikkat etmelisiniz. Nivea Çatlamış Dudaklar İçin Onarım ve Bakım Dudak Bakım Stick 4,8 gr tüm cilt tipleri için uygundur. İçeriğindeki bileşenler dudakların kurumasını engellerken uzun süreli kullanımda etkili bir bakım sağlar.

Dudak Bakımı için D vitamini kullanmalısınız. D vitaminin vücutta birden fazla etkisi vardır. Özellikle yeterince güneş alamadığınızda D vitamini takviyesi almak dudaklarınızın desteklenmesini sağlayacaktır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz 5 madde dudakların hem sağlıklı hem de güzel görünmesi açısından oldukça önemlidir.

Dudak bakım ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilir ve sizin için en uygun olanı seçerek siparişinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Etiketler: dudak kuruluğu, dudak nemlendiricisi, dudak bakımı, nivea, dudak bakım kremi
Ağustos 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR