Yaz Aylarında Dudak Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz Aylarında Dudak Bakımı Nasıl Olmalı?

Halk arasında genel olarak dudak bakımının kış aylarında yapılması gerektiği gibi bir düşünce bulunmaktadır. Ancak yapılan çeşitli araştırmalar incelendiğinde bu durumun doğru olmadığı ortaya konmaktadır. Çünkü, dudaklar insan vücudundaki dış etkiye en çok maruz kalan noktalardan biri olmaktadır. Bu nedenle de yalnızca kış aylarında değil yaz aylarında da bakımının yapılması gerekmektedir. Dudak bakımı aslında oldukça kolay bir şey olmaktadır. Ancak hala pek çok insan dudak bakımını nasıl yapacağı konusunda emin olamamaktadır. Bu nedenle sizler için yaz aylarında dudak bakımının nasıl olması gerektiğiyle ilgili birkaç ipucu derledik.

Dudaklarınızı Güneşten Koruyun

Dudakları en çok etkileyen şeylerden biri de güneş olmaktadır. Çünkü, uzun süre dudakların güneşe maruz kalması durumunda güneş ışınları dudaklarınıza ciddi hasarlar verebilmektedir. Bu hasarlar en basit haliyle dudaklarda kuruma, çatlama gibi durumlardır. Bu sorunların önüne geçmek ya da belirli oranlarda korumak mümkündür. Örneğin, yaz aylarında dışarı çıkılacağı zaman geniş kenarlı şapka takmak işinize yarayacaktır.

Düzenli Olarak Dudak Bakım Kremi Kullanın

Yaz ya da kış aylarında olunması fark edilmeksizin dudakların kurumasının önlenebilmesi için Ogansia Kenevir Yağlı Dudak Bakım Kremi gibi dudak bakım kremlerinin kullanılması gerekmektedir. Özellikle de yumuşak ve pürüzsüz dudaklara sahip olunabilmesi adına düzenli olarak dudak bakım kremlerinin kullanılması gerekmektedir. Aynı zamanda da dudak bakım kremi seçimlerinde parfüm ve renklendirici içermeyen ürünlerin kullanılması önerilmektedir.

Dudaklarınız İçin Bol Su İçin

Dudak çatlaklarının ve kurumlarının bir diğer önemi ise dudağın nemsiz kalmasıdır. Çünkü, eğer dudak nemsiz kalırsa veya nemini koruyamazsa da çatlayabilmekte ve kuruyabilmektedir. Bu nedenle de su tüketiminizi artırarak vücudunuzun nem oranını yükseltebilirsiniz.

Cildinizi Tahriş Eden Maddelerden Uzak Durun

Yoğun kokulu likit sabunların yanı sıra beyazlatıcı özelliğe sahip kimyasal ağırlıklı diş macunları, renklendirici içeriğine sahip olan yoğun kokulu bazı şampuanlar doğru kullanılmadığında ya da kimyasal açıdan fazla madde içerdiğinde cildin kurumasına ya da tahriş olmasına neden olabilmektedir.

Baharat Tüketimine Dikkat Edin

Tarçın, nane, mentol gibi çeşitli baharatları dudak kurumasına neden olabilecek baharatlar olmaktadır. Bu nedenle de bu tür baharatlardan uzak durmanız önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: dudak bakımı, dudak nemlendirici, dudak bakım kremi, yaz aylarında dudak bakımı tavsiyeleri, dudak çatlakları nasıl önlenir, bakım önerileri
Ağustos 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR