Yaz Aylarında Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Yaz Aylarında Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Sıcak hava kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte cilt bakım rutininde değişiklik yapmak gerekir. Bunun nedeni, yaz aylarında cildin daha fazla özen istemesidir. Güneşin zararlı ışınları, sıcak havalar cildi olumsuz etkiler. Bu olumsuzluklara maruz kalan cilde bakım yapmak cilt güzelliği için oldukça önemlidir.

Yaz aylarında sıcak iklimle beraber cildimiz daha fazla güneşe ve sıcak havaya maruz kalır. Yaz aylarında maruz kaldığımız sıcak havalar cildimizi derinden etkiler. Bu olumsuz koşullar cildin kurumasına ve yıpranmasına neden olur. Cildimizin dengesi bozulabilir. Bu durumu önlemek için cilde yaz aylarında doğru bir bakım uygulayarak cilt güzelliğini ve sağlığını koruyabilirsiniz.

Cildimiz sıcak havalarda daha fazla neme gereksinim duyabilir. Bu nedenle yaz aylarında cilt bakımı rutinimizi yenilemeli, yaza uygun doğru ürünler tercih etmelisiniz. Yaz aylarında özel bakım ile cildinizin maruz kaldığı olumsuz koşulların etkisini ortadan kaldırabilirsiniz. Doğru cilt bakım rutiniyle yaz aylarında ışıltılı ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

İlk Aşama: Cilt Temizliği

Cilt bakımında en önemli ve ilk adım cilt temizliğidir. Özellikle yaz aylarında gözenekler yüksek sıcaklık nedeniyle tıkanabilir. Bu durumda daha fazla yağ üretimi söz konusudur. Bu nedenle ciltte biriken kir ve ter gibi kalıntıları temizlemek için detaylı cilt temizliği yapmak gerekir. Bioderma Sensibio Cleasing Foaming Gel ile cildinizi nazikçe temizleyebilirsiniz. Cildin makyajdan arınmasına yardımcı olan Bioderma Sensibio Cleasing Foaming Gel yumuşak ve temiz bir cilt elde etmenizi sağlar.

İkinci Aşama: Nemlendirme

Yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle cildimiz su kaybına uğrar. Bu nedenle ciltte nem kaybı söz konusudur. Ciltte kurumayı önlemek ve nem dengesini sağlamak için dışarıdan destek vermek gerekir. Vichy Aqualia Thermal Light Nemlendirici %97 doğal kaynaklı içeriklerle zenginleştirilmiş formülüyle cildi nemlendirmeye ve çevresel faktörlerden korumaya yardımcı olur. Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Vichy termal suyu, doğal kaynaklı hyaluronik asit ve bitkisel özlü manoz içeren bu ürün tam da yaza göre!

Üçüncü Aşama: Dudak Bakımı

Yaz aylarında sıcak hava ve yoğun güneş ışınları dudaklarımızın kurumasına neden olur. Bu nedenle yaz aylarında dudak bakımına önem vermek oldukça önemlidir. Avene Cold Cream Stick Levres Nourrisstant çatlamış ve yıpranmış dudaklara bakım yapar. Gün içerisinde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu ürün uzun süre korumayı amaçlar.

Son Aşama: Güneş Ürünleri Kullanımı

Yaz aylarının en önemli cilt bakım ürünlerinden biri güneş ürünleridir. Cildin özellikle yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarına karşı korunması gerekir. Bunun için cildin hassasiyetine göre doğru güneş ürünleri tercih etmek cilt sağlığı için gereklidir. Sebamed Sun Care Spf 50 Güneş Koruyucu Krem UVA ve UVB etkilerine karşı koruma sağlar. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi korur ve bakım yapar. Hassas ciltler için uygundur.

Etiketler: cilt bakımı, cilt bakım önerileri, nemlendirici, dudak koruyucu, dudak bakımı, güneş koruyucu ürünler, cilt temizliği
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR