Yaz Ayları İçin Vücut Bakımı İpuçları

Yaz Ayları İçin Vücut Bakımı İpuçları

Havaların ısınması vücutta birtakım değişimlerin yaşanmasına imkan sağlarken eğer cildinize iyi bakamazsanız bu değişim cildinizin olumsuz etkilenmesine neden olacaktır. Yazın sıcaklarda cilt daha fazla yağ üretmeye başlayacağından nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Bunun için yazın vücut bakımı rutininizi ihmal etmemeniz önemlidir. Aşağıda neler yapmanız gerektiği detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Cildinizin Temizliğini Her gün Yapmalısınız

Yazın sıcaklarda nem kaybı ve terleme nedeniyle cilt daha fazla kirlenecek ve bunun için de derinlemesine temizliğe ihtiyaç duyacaktır. Ciltteki gözeneklerin kirlerle dolması ise siyah nokta oluşumuna ve sivilcelenmeye neden olur.

Nemlendirmeyi İhmal Etmeyin

Cildiniz sürekli olarak terleyeceği için nem dengesinde bozulma olacak. Vücutta genel olarak su kaybı meydana geleceğinden dolayı cildiniz kurumaya ve solgunlaşmaya başlar. Susuzluk vücudun tamamı için iyi değildir. Özellikle ayaklarınız çok sık terleyeceğinden nem kaybı meydana gelir ve bu da topukların çatlamasına neden olur. Akildia Multi Protective Foot Cream 75ml özel bakım gerektiren ayaklar için nemlendirici kremdir. Günlük bakım rutininiz içinde nemlendiriciler mutlaka olmalıdır.

Güneş Koruyucuları Önemli

İnsanlar genelde güneşlenirken güneş koruyucu kremleri kullanır. Oysaki güneş kremlerinin güneşe çıkmadan 30 dakika öncesinde cilde sürülmüş olması gerekir. Hatta sabah kalktığınızda güneş kremlerini kullanmanız cildinizin güneşten etkilenmemesine neden olacaktır. Güneş koruyucuları yalnız sıcak yaz aylarında değil kışında kullanılmalıdır.

Göz Çevresi Bakımı

Yazın güneşten en çok etkilenen yerlerin başında göz çevresi geliyor. Cildin geri kalanı gibi yüzün en ince derisine sahip olan göz çevresinin de günlük rutin bakım programınız içinde olmasını sağlamalısınız.

C Vitamini Takviyesi Kullanın

C vitamini sayesinde cildiniz daha parlak ve daha canlı hale gelecektir. Piyasada satılan C vitaminli serumlar vardır. Bunlar cildiniz için faydalı olacaktır.

Genel vücut bakımı yazın ihmal edilmeyecek kadar önemlidir. Çünkü cildinize ne kadar iyi bakarsanız kırışıklıklar ve ince çizgilerden uzaklaşmanızı da o kadar sağlamış olursunuz.

Vücut bakımınızın düzenli ve her gün yapılmasına dikkat etmelisiniz. Yukarıda bahsettiğimiz kısa ancak etkili olan başlıklar sayesinde daha parlak, daha canlı ve daha gergin bir vücuda sahip olabilirsiniz. 

 https://www.dermoailem.com/
Etiketler: cilt bakımı, vücut bakımı, akildia cream, göz çevresi bakımı, vücut bakımı ve temizliği
Ağustos 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR