Yağlı Saçlar

Yağlı Saçlar

Çoğu kişi için rahatsızlık verici bir durum olan yağlı saçlar, aşırı sebum üretiminin bir sonucudur. Gerçekte hepimiz sebum üretiyoruz ve saçlarımız belli miktarda yağlanıyor. Sebum, saç dersini koruyor ve besliyor. Bu yüzden belli oranda yağlanma çok normal ve gerekli.

Ancak aşırı sebum üretimi durumunda saçlar normalden çok yağlanıyor. Yağlanan saçlar ağırlaşıyor ve kirlerle tozları da içinde hapsederek, hem sağlıksız hem de çirkin bir görüntü yaratıyorlar.

Saçlar neden çok yağlanır?

Saçların gereğinden fazla yağlanması saç tipinden kaynaklanabilir. Bu durumda yapılması gereken, saçları düzenli ve sık olarak yıkamaktır. Yağlı saçlar için, uygun dermatolojik saç şampuanının kullanılması tabii ki önemli.

Hormonal değişiklikler de saçların daha hızlı yağlanmasına sebep olur. Buna bağlı olarak saçın aşırı yağlanması ergenlerde, hamilelerde, regl öncesi dönemlerde sık rastlanan bir durumdur. Bu, normal dönemler dışında hormonal düzensizlikler olan hastalıklarda da saçın yağlanması ile yağlı saçlar oluşması söz konusu olabilir.

Stres her konuda olduğu gibi bu konuda da başrolde. Stres saç dökülmesi kadar saçın yağlanmasına da neden olan bir faktör.

Androjen içeren ilaçların kullanımı da sebum üretimini arttırarak yağlı saçlar oluşmasına neden olabilirler.

Saçlar yağ ile besleniyor mu?

Bir başka deyişle, saçın yağının saçı beslediği ve bir süre yıkanmaması gerektiği doğru mu?

Bu, tamamen yanlış bir bilgi. Saçlar yağlı ise haftada en az 3 kez yıkanmalıdırlar. Saç derisini besleyen yağ, kirlilikten oluşmaz. Sebum hücreleri zaten saç derisini beslemek için varlar. Hatta saçın su ile buluşması, nemlenmesi açısından da çok önemli. Bu sebeplerden, saçın yağının saçınızı beslediğini düşünerek yıkamamazlık etmeyin. Yağlı saçlar, her gün kullanım şampuanları ile yıkandıklarında kurumazlar.

Yağlı saçlar yıkama ile yağlanmaya daha meyili hale gelirler mi?

Bu da yanlış bir bilgi. Yağlı saçlar sık sık yıkandıkları için yağlanmaya daha meyilli hale gelmezler. Saçın yağlı olması tamamen yukarıda açıkladığımız maddelere ya da saçınızın yapısına bağlıdır. Saçı uzun süre yıkamamak kirlilikle beraber, kaşıntı, kepek ve sivilce de yapar. Uzun vadede saç derinizin sağlığı bozulur.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu da şudur: Özellikle uzun, kıvırcık ya da dalgalı saçlarınız varsa saçlarınızın uçları daha geç yağlanabilir. Düz ve kısa saçın aksine, yağ uçlara daha geç ulaşır. Bu, saçınızın yıkanmaya ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Burada söz konusu olan saç derisinin yağlanmasıdır. Saç deriniz yağlandığında, yağ henüz uçlara gitmediyse bile saçlarınızı yıkamalısınız. Yani saçınız kuru ama saç deriniz yağlı olabilir. Bu da bir yerde yağlı saçlar demektir.

Yağlı saçlar nasıl bakılır?

  • Uygun dermatolojik şampuanı kullanın.
  • Saçlarınızı sık yıkayın.
  • Yumuşak dokulu ürünler tercih edin.
  • Özellikle çay ağacı yağı, limon, biberiye, aloe vera, nane içerikli ürünleri tercih edebilirsiniz. Limonun yağı gideren etkisini göz ardı etmeyin. Ancak limonu bilinçsizce maskeler yaparak kullanmak yerine, uzmanlarca yağlı saçlar için hazırlanmış formülleri denemelisiniz.
  • Kepeğe karşı arındırıcı şampuanlar da yağlı saçlar için iyi bir tercih olabilirler.
  • Haftada 2 kez saç peelingi yapabilirsiniz.
  • Saçı yıkarken masaj yaparak ürünü saç derinize iyice yedirin.
  • Aşırı sıcak su, kuru saçlar kadar yağlı saçlar için de zararlıdır.
  • Ayarlanabilir ısıda bir fön makinasıyla saçınızı orta ısıda, ellerinizle dokunmadan kurutun.
  • Ellerinizi sık sık saçlarınıza götürmeyin.
  • Saçlarınızı, ellerinizi değdirmeden sık sık tarayın.

Bu bakımları yapabileceğiniz ürünler Dermoailem’de mevcuttur.

Dermoailem.com’da yer alan bazı saç ürünleri:

TTO Tea Tree Oil Şampuan 200 ml

TTO Tea Tree Oil Şampuan 200 ml

Çay ağacı yağı içeren bu ürün, sadece dökülen değil yağlı saçların bakımında da çok etkilidir. Oluşturduğu doğal tabaka ile saç diplerini güçlendirerek, saçların yumuşak ve parlak görünmesini sağlar. Aşırı yağlanmış, hatta akneye meyilli saç kökleriiçin de uygundur. Düzenli kullanılması halinde saçlarda aşırı yağlılık sorununun önüne geçileceği gibi dökülmeler de engellenir. Her gün kullanıma uygudur.

Vichy Dercos Oil Control Advanced Action Shampoo 200 ml - Yağlanma Karşıtı

Ürün özel olarak yağlanma problemi için formüle edilmiştir. Saç derisini besleyerek yağlanmayı geciktirir. Bunu, sebum dağılımını düzenleyerek gerçekleştirir. Paraben ve silikon içermeyen bu ürün ile yağlı saçlar her gün yıkanabilir. Kadınlar kadar erkeklerin kullanımına da uygundur.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: yağlı saçlar, yağlı saçlar için şampuan, saçlar neden yağlanır
Ocak 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR