Vücut Peelinginin Faydaları Nelerdir?

Vücut Peelinginin Faydaları Nelerdir?

Peelingler, barındırdıkları mikro tanecikler sayesinde cildi derinlemesine temizleyen ürünlerdir. Tıkanmış gözenekleri açılmasını sağlayan ve arındıran peeling cilt sorunlarının giderilmesi noktasında etkin rol oynamaktadır. Peelingler iki ana başlıkta incelenebilmektedir. Bunlar, profesyonel ve ev tipi peelingler olarak sıralanabilmektedir.

Profesyonel peeling yöntemleri uzman doktorlar ve cilt bakım uzmanları tarafından cilt yüzeyine yüksek konsantrasyonlu sıvılar aracılığıyla uygulanmaktadır. Lazer peeling işlemleri profesyonel peeling grubuna girmektedir. Örneğin; derin lekeler ve akne izlerine sahipseniz doktorunuz size bu yöntemi önerebilecektir.

Ev tipi peelinglerde ise özellikle bilinmesi gereken nokta her cilt tipine peeling uygulanmaması gerektiğidir. Yani bazı sorunlu ciltlere peeling uygulaması sorunların oluşmasına neden olabilmektedir. Mesela hassas ve kızarıklığa eğilimli bir cilde sahipseniz peeling yapmanız tavsiye edilmemektedir.

Peeling uygulama sıklığı ise cildinizin ihtiyacına ve toleransına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yazın güneşin etkilerine bağlı olarak cildinizin hassasiyeti artabilmektedir. Bu noktada peelinglerin mutlaka gece yapılması önerilmektedir. Dermoskin Face & Body Peeling Jel gibi bir peeling uygulandıktan sonra cildi yatıştırmak için gül suyu, aloe vera suyu, termal su kullanılabilir. Peeling uygulandıktan sonraki günde dışarı çıkılması gibi bir durumda mutlaka güneş kremi kullanılması ise uzmanlar tarafından önerilmektedir.

El, ayak, yüz, vücut, saç dibi ve dudaklar için ayrı olarak geliştirilen peelingler geniş ürün gamına sahip olmaktadır. Örneğin, Dermalogica Thermafoliant Body Scrub Peeling gibi ürünler vücut için üretilmektedir. Ancak yüz, el gibi farklı noktalar için geliştirilen peelingler vardır.

Peelingin Cilde Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Ballı, kahveli, şekerli, bitki özlü, ölü deniz tuzlu gibi cilde yararlı ham maddelerden seçilerek geliştirilen peelinglerin cilde birçok faydası bulunmaktadır. Peelingler; yağlı ve sivilceye eğilim sorununa karşı etkili bakım yapmakta, siyah nokta oluşumuna karşı önlem sağlamakta, ciltteki kiri, tozu, makyaj kalıntısını temizlemektedir.

Bunun yanı sıra gözenekleri arındırmakta, doğal yaşlanma etkisini yavaşlatmaktadır. Leke problemine karşı bakım yapmaktadır. Ayrıca, vücuda doğal ışıltı kazandırmakta ve canlı bir görünüme ulaştırmaktadır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: vücut bakımı, vücut peelinginin faydaları nelerdir, peeling nedir, peelingin cilde sağladığı faydalar nelerdir, güzellik sırları, cilt bakımı
Haziran 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR