Vücudunuzda Dolaşan Kök Hücrelerin Potansiyelini Ortaya Çıkarın - Stemregen

Vücudunuzda Dolaşan Kök Hücrelerin Potansiyelini Ortaya Çıkarın - Stemregen

Dolaşımdaki kök hücrelerimiz bize ne sağlıyor?

Dolaşımdaki kök hücrelerimiz vücudumuzun onarım ve yenileme sistemini oluşturur. Örneğin bir kas yırtığınız, ayak burkulması, herhangi bir travma vb. varsa buradaki dokular onarım için dolaşımdaki kök hücreleri kullanırken, aynı zamanda kırmızı kemik iliğine sinyal göndererek daha fazla kök hücreyi dolaşıma eklemesini ister. Bu durum vücudumuzdaki pek çok doku (pankreas, mide, karaciğer, kalp, beyin vs.) için geçerli. Yalnızca travmalar ya da dejenerasyon için değil, doku ve organ yenileme süreci için de aynı mekanizma söz konusu. Hayatımızda her gün hücre kaybediyoruz ve bu hücreler dolaşımdaki kök hücreler sayesinde yenileniyor.Yapılan klinik çalışmalar gösteriyor ki; karaciğer 1-2 yılda bir, pankreas 4-6 yılda bir, akciğer 4-6 yılda bir, kalp ve beyin ise kişinin yaşamı boyunca önemli ölçüde kendini yeniliyor.

Dolaşımdaki kök hücrelerimizin sayısı önemli mi?

Çok önemli… Yapılan klinik çalışmalar gösteriyor ki “dolaşımdaki kök hücre sayısı ile vücudumuzun onarım ve yenileme yeteneği” arasında doğrusal bir ilişki var. Bu şu demek; dolaşımdaki kök hücre sayısı fazla olan insanlar hem daha hızlı iyileşiyorlar hem de diyabet, tansiyon, kalp hastalıkları, iktidarsızlık, alzheimer, artrit gibi pek çok yaşa bağlı hastalık riskini azaltıyorlar.Yapılan çalışmaların sayısı çok fazla ama size 3 örnek.
 

 

Peki sorun nerede ortaya çıkıyor?

Dolaşımdaki kök hücrelerimizi kırmızı kemik iliği tarafından üretilmesi ve bizlerin yaş aldıkça kırmızı kemik iliği oranımızın düşmesi nedeni ile yaşımız ilerledikçe dolaşımdaki kök hücre sayımız azalıyor. Yeni doğanlarda kemik iliğinin tamamı kırmızı kemik iliğiyken, büyümeyle birlikte, zamanla yerini sarı kemik iliğine bırakmaya başlar. Tamamen kırmızı kemik iliği ile doğan bir insan, 30 yaşına geldiğinde, kırmızı kemik iliği sarı kemik iliğine dönüştüğü için kırmızı kemik iliğinin 95%’ini kaybeder. Sonuç olarak, yaşla birlikte dolaşımdaki kök hücrelerimiz azalır.

Akla gelen bir diğer soru; dolaşımdaki kök hücre sayımızı nasıl artırabiliriz?

Dolaşımdaki kök hücre sayımızı artırmak için birkaç yöntem var. Uzun süreli (min 4 gün) oruç tutmak, düzenli ve performanslı spor yapmak, stres, alkol ve sigaradan uzak durmak, temizlikte kullandığımız kimyasallardan uzak durmak vs. Bunların tamamı sağlık için zaten öneriliyor. Bu dabir defa daha gösteriyor ki,dolaşımdaki kök hücre sayısı sağlığın bir göstergesi.

Dolaşımdaki kök hücre sayımızı artırmak için daha kolay ve sürdürülebilir bir yöntem var mı?

Yukarıda saydıklarımızı, günümüz modern hayatı içerisinde maalesef sürekli yapamıyoruz. Eğer bunları başaramıyorsak, dolaşımdaki kök hücre sayımızı artırmak için bir seçenek de Amerika’da üretilen ve Türkiye’de de satışa sunulan, endojen kök hücre mobilizasyonu sağlayan gıda takviyesini kullanmak. Ürünle ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

 
Stemregen, vücudunuzun doğal fizyolojisini (kök hücrelerin kemik iliğinden salınımını) destekleyerek dolaşımdaki kök hücre sayısını artırır. Bu da yaşa bağlı hastalık riskini azaltacağı (sağlıklı yaşam) gibi hastalıkların tedavisine de destek olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Etiketler: stemregen, stemregen 60 kapsül, kök hücre, stemregen kullanıcı yorumları, stemregen yorumları, stemregen ne işe yarar, stemregen nerede satılır
Şubat 12, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR