Vitamin Takviyesi Ne Zaman Kullanılmalı

Vitamin Takviyesi Ne Zaman Kullanılmalı

İnsan sağlığı açısından vitaminler çok önemli bileşenlerdir. Vücutta vitaminin eksik olduğu durumlarda bazı sağlık sorunları meydana gelebilir. Bunun için vücudunda vitamin eksikliği olan kişilerin bunları takviye edici gıdalardan alması önemlidir.

Vitaminlerin alınması konusunda öncelik doğal yöntemlerdir, fakat her ne kadar doğal alınmış olsa da bazı durumda vücudun ihtiyacı tamamlanamaz. Doktor tavsiyesi doğrultusunda alınacak olan vitaminler kısa sürede bu açığın giderilmesini sağlayacaktır.

Vitamin ve Besin takviyelerine ne zaman ihtiyaç vardır?

Sağlıklı beslenen kişilerin genellikle takviye gıdalara ihtiyaçları olmaz, ancak düşük enerjisi olan kişiler, yeterli ve dengeli beslenmeyen kişiler, demir eksikliği, anemi olan kişilerin vitamin takviyesi alması gerekir. Örneğin hamilelik döneminde ya da emziren annelerin vitamin açığı çok fazladır ve bu beraberinde düşük enerji sorunlarına ve bazı beklenmedik sağlık sorunlarına neden olan bir durum yaratabilir. Zade Vital Ginkgo Biloba Ekstresi ve Prebiyotik İçeren Takviye Edici Gıda 30 Kapsül, Uzak Doğu endemik bitkisi olan Ginkgo Biloba bitkisinden ekstraksiyon yöntemiyle üretilmiştir. Gingko Biloba, sağlık alanında en uzun süredir kullanılan bitkilerden biridir. Zade Vital Gingko Biloba’da Alman Komisyon E’nin tavsiye ettiği şekilde, alerji yapma potansiyeline sahip Gingkolik Asit miktarı 5 ppm’in altındadır. İçerdiği prebiyotik bileşenler, probiyotik mikroorganizmaların bağırsakta gelişimini ve yaşamını destekler.

Vitamin ve Mineral Yetersizlikleri

Vitamin eksikliği her yaşta meydana gelen bir durumdur. Özellikle çocuk ve gebelik dönemindeki kadınlarda görülür. Anne karnındaki bebeğin ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin giderilmesi takviye edici gıdalarla mümkün olacaktır.

Vücutta vitamin ve mineral eksikliğine neden olan bazı durumlar vardır. bunları aşağıdaki gibi sayabiliriz:

  • Dengeli ve yeterli beslememek,
  • Besinlerin saklanması, hazırlanması ve tüketilmesinde meydana gelen kayıplar,
  • Bilinçsiz yapılan diyetler,
  • Emilim bozukluğu,
  • Enfeksiyonlar
  • Parazitlerin varlığı
  • İlaç, alkol veya sigara kullanımı
  • Doğum kontrol hapları

Takviye edici gıda kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Örneğin günlük beslenme şeklinizi değerlendirmelisiniz. Eğer yapabiliyorsanız beslenmenizi düzene koymalısınız. Doktor kontrolünde aldığınızda etkisini daha fazla görürüsünüz.

Takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: vitamin takviyesi ne zaman kullanılmalı, besin takviyeleri, takviye edici gıdalar, vitamin takviyesi
Aralık 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR