Vitamin Takviyeleri Kilo Aldırır mı? Doğru Bilinen Yanlışlar

Vitamin Takviyeleri Kilo Aldırır mı - Doğru Bilinen Yanlışlar

Vitamin ve mineraller sağlıklı bir yaşamın devam edebilmesi için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Dengeli bir şekilde alınan vitamin ve mineraller bağışıklık sisteminin daha güçlü hale gelmesini sağlarken vücudun en büyük ihtiyacı olan kanın toksinlerden temizlenmesinde de önemli bir rol oynamaktadır. Vücutta vitaminlerin eksik olması halinde bir takım sorunlar yaşanmaya başlayabilir, örneğin D vitamini eksik olması durumunda yorgunluk, kramp ve kalp hastalıkları gibi sorunlarla karşı karşıya kalınması mümkündür.

B12 vitamini eksik olduğunda eklem ağrılarından, saç dökülmesine, baş ağrısından depresyona varıncaya kadar pek çok sorun ortaya çıkabilir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin günlük olarak alınması gerekir ve almakta zorlanıldığı takdirde takviye edici gıdalar tercih edilerek bu açığın kapanması sağlanabilir.

Uzmanlar Türkiye’de vitamin ve mineral alımlarının olması gereken değerin çok altında olduğunu açıklıyor. Hatta protein yönünden zengin olan besinleri tükettiğinizde bile ihtiyacınızı tam olarak kapatamayabiliyorsunuz. Bu da ister istemez yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi takviye ürünleri göz önüne getiriyor.

Vitamin İhtiyacı Ne Kadar?

Çocuk, ergen, yetişkin ve yaşlıların vitamin ve mineral ihtiyacı birbirinden farklıdır. Hatta cinsiyete göre de değişiklik gösterir. Mesela hamile bir kadının demir ihtiyacı bir erkeğin demir ihtiyacıyla aynı değildir. Bunun için takviye edici gıdaları alırken mutlaka yaşa ve ihtiyaca göre seçmek gerekir. Genelde insanlar bunu bilmedikleri ya da buna dikkat etmediklerinden dolayı kulaktan dolma bilgilerle bu ürünleri alırlar. Dolayısıyla olması gerekenden daha fazla ya da daha az alınmasının vücuda etkileri olacaktır.

İmutor Kompleks 150 ml Şurup (SKT:05/2022) uzmanlar tarafından 4-10 yaş grubu çocuklar ile 11 yaş ve yetişkinlerin günde 1 defa 1 ölçek (5 ml) yemeklerle birlikte almasını öneriyor. Güvenli bir şekilde düzenli olarak kullanılması halinde bağışıklık sistemini önemli derecede güçlendiren ürünün içeriğinde Beta-glukan, Ekinezya, Propolis, C Vitamini ve Çinko bulunuyor.

Vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller için mutlaka doktorunuzla danışın ve önermesi durumunda https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret ederek seçtiğiniz ürünü sipariş verin.
Etiketler: takviye edici gıdalar, imutor kompleks şurup, vitamin, vitaminler kilo aldırır mı
Mayıs 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR