Veganlar Vitamin ve Mineral Kaynaklarını Nasıl Karşılar?

Veganlar Vitamin ve Mineral Kaynaklarını Nasıl Karşılar?

Vegan beslenme şeklinde kişiler çevre duyarlılığı veya sağlık durumları nedeniyle farklı bir düzene geçiş yapar. Genel bir ifadeyle vegan beslenmede sadece bitkisel kaynaklı ürünlerin tüketimi serbesttir. Özellikle hayvansal kaynaklı gıdalar vegan beslenme şeklinin dışında kalır. Bazı kişilerde vegan beslenme ile birlikte yetersiz besin değerleri nedeniyle sağlık problemleri görülebilir. Vegan beslenme düzeninde geniş yer kaplayan bitkisel içerikli gıdalar her ne kadar sağlıklı olsa da vitamin ve mineral bakımından yetersiz bir beslenme düzeni kurmuş olabilirsiniz.

Vegan beslenme tarzını benimseyen kişilerde zamanla belli vitamin türlerinde eksik görülebilir. Özellikle B12 vitamini eksikliği veganlarda en sık görülen vitamin eksikliği olarak ifade edilebilir. Bunun yanı sıra D vitamini, çinko ve demir gibi mikro besin maddeleri açısından da eksiklik meydana gelebilir. Doğal besinler yoluyla alamadığınız vitamin ve mineraller için farklı kaynaklara yönelebilirsiniz. Vegan beslenme şeklini destekleyen takviye edici gıdalar sayesinde ihtiyacınız olan vitamin ve mineral değerlerine ulaşabilirsiniz. Takviye edici gıdaların yanı sıra bazı besinler yoluyla da yeterli desteğe ulaşmak mümkündür.

İşte veganlar için uygun vitamin ve mineral kaynakları;

Tofu ve tempeh gibi soya bazlı ürünler protein ihtiyacına karşılayan içeriklere sahiptir. Et tüketimi olmadığı için bu besinlerle protein kaynağına ulaşabilirsiniz.

Fasulye, mercimek ve bezelye başta olmak üzere birçok baklagiller veganlar için uygundur. Zengin içeriğe sahip olan baklagiller ile bazı vitaminleri besin yoluyla alabilirsiniz.

Kuruyemişler sayesinde sağlıklı ve iyi bir E vitamini kaynağına ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda demir, lif, magnezyum, çinko, selenyum açısından da kuruyemişler oldukça zengindir.

Veganların günlük tüketilmesi önerilen kalsiyum miktarını alması için hayvansal kaynaklara ihtiyaç duyulmaz. Bunun yerine bitkisel kaynaklı süt ve yoğurt ürünleri tercih edilebilir.

OptiFibre Bitkisel Kökenli Lif Kaynağı 250 gr

OptiFibre Bitkisel Kökenli Lif Kaynağı 250 gr içeriğindeki lif ve guar fasulyesi tohumları ile zengin bir kaynak sunar. Özenle formüle edilen elde edilen OptiFibre Bitkisel Kökenli Lif Kaynağı 250 gr guar kontrollü bir enzimatik işlemi ile üretilir. OptiFibre içeriği ile faydalı bağırsak bakterileri için besin kaynağı olarak karşınıza çıkar. Bitkisel formüle sahip olan bu ürün suda çözünerek kolay bir tüketim sunar.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: veganlar vitamin ve mineral kaynaklarını nasıl karşılar, vegan, takviye edici gıdalar, beslenme önerileri
Ocak 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR