Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı son dönemlerde oldukça popüler olan bir yağ çeşididir. Hafif ve renksiz bir yapıda olan üzüm çekirdeği yağı üzüm yağı olarak da bilinmektedir. Omega 6 bakımından zengin olan üzüm çekirdeği yağı sağlık açısından pek çok faydaya sahiptir. Üzüm çekirdeği yağı hem sağlık hem de kozmetik alanında kullanılan bir yağdır. Üzüm çekirdeği yağı takviye edici gıda olarak tüketilir.

Üzüm çekirdeği yağı, olgunlaşmamış üzüm çekirdeğinden preslenerek elde edilen hafif ve renksiz bir yağdır. Üzüm çekirdeği yağı, şarap üretiminde kullanılan üzümlerin çekirdeklerinden elde edilmektedir. Şarap üretimi esnasında yan ürün olarak üzüm çekirdeği yağı da üretilebilmektedir. Üzüm çekirdeği yağı sağlık ve kozmetik alanında kullanılan bir üründür.

Üzüm çekirdeği yağı kimyasal olarak ekstre edilmektedir. Özel olarak farklı aşamalardan ve tekniklerden geçirilen üzüm çekirdeği yağının vitamin ve mineral özellikleri aynı kalır. Soğuk pres tekniğiyle üretilen üzüm çekirdeği yağı hem yemekler için hem hastalıklar hem de cilt sağlığı için pek çok faydaya sahiptir.

Kullanımı gittikçe yaygınlaşan üzüm çekirdeği yağı çoklu doymamış yağ asitleri, Omega 6 yağ asitleri, beta-karoten ve C, E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Birçok faydalı içeriğiyle dikkat çeken üzüm çekirdeği yağı sağlık açısından tercih edilen bir üründür. Üzüm çekirdeği yağı çeşitli hastalıklarda kullanılabileceği gibi saç ve cilt bakımında da sıklıkla tercih edilmektedir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Üzüm çekirdeği yağının sağlık açısından birçok yararı bulunmaktadır.  

Üzüm çekirdeği yağı kötü (LDL) kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalığı riskine karşı koruma sağlar. Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücut direncini artırır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kan dolaşımını artırıcı etkiye sahiptir. Hücreleri doku hasarına karşı koruyucudur.

Saçları güçlendirir ve saç parlaklığını artırır. Saç dökülmesini engelleyici özelliktedir.

Cildi sıkılaştırmak için kullanılır. Ciltte bulunan toksinlerden kurtulmak için tercih edilen bir üründür.

Üzüm çekirdeği yağı yaraların iyileşmesine yardımcı olur. İçeriğinde yer alan yüksek miktardaki linoleik asit, cilt ve hücre zarları açısından önemlidir.

Güneşe çıkmadan önce kullanıldığında cilt için bronzluk verir.

İçeriğinde yer alan Omega yağ asitleri ile hücreleri koruyucu özelliğe sahiptir.

Üst solunum yolu rahatsızlıklarında rahat nefes almaya imkân sağlar.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Üzüm çekirdeği yağı takviye edici gıda olarak tüketilebilir. Zade Vital Üzüm Çekirdeği Yağı esansiyel yağ asitleri ve proantosiyanodinler bakımından oldukça zengin bir gıdadır. Günde 2-4 kapsül kullanılması tavsiye edilir. Kapsüller ağızda ezilmeden ya da çiğnenmeden yeterli miktarda su ile yutulması önerilir.

Etiketler: üzüm çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı faydaları, zade vital üzüm çekirdeği yağı, takviye edici gıda
Mayıs 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR