Uyku Öncesi Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Uyku Öncesi Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Cildimiz gün boyu birçok etkiye maruz kalır. Her gün günün stresi, şehrin tozu, yaptığımız makyaj ve benzeri sayısız etmen cildimizi kirletip yüzümüzü yorar. Bu sebeple özellikle gün sonunda, bütün telaş bittikten sonra ve eve gelip dinlenmeye vakit ayırırken cildinizle ayrıca ilgilenmeniz gerekir. Pürüzsüz, parlak ve güzel bir cilt için bütün günün yıpratıcılığı karşısında korumasız kalan cildinize ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamanız faydalı olacaktır.

Özellikle uyku öncesi cilt bakımı bu noktada yüksek önem teşkil etmektedir. Günün tozu, makyaj malzemeleri ve güneş ışınları derken bütün bu yıpratıcı etmenlerden sonra uyumadan önce cildinize yapacağınız bakımın nasıl olması gerektiği hakkında aklınızda sorular olabilir. Bu noktada uyku öncesi cilt bakımı rutini nasıl olmalıdır sorusunu sizin için bu yazımızda derledik.

Uyku Öncesi Cilt Bakımı Rutini Nasıl Olmalıdır?

Yüzünüzün Temizlendiğinden Emin Olun

Yüzünüzü günün kirinden arındırmadan uymanız bir kenara cilt bakımı rutininize başlamanız da tavsiye edilmeyen bir şeydir. Bu noktada her şeyden önce yüzünüzü arındırıcı bakım ürünleriyle yıkayıp temizlemenizi öneririz. Bioderma Sensibio Cleasing Foaming Gel gibi köpüklü ürünler yüzünüze derinlemesine tesir ederek cildinizin nefes almasını sağlar.

Gözeneklerinizin Temizlenmesini Sağlayın

Cildinizi temizlemek için kullandığınız ürünler cildinizi günün toz ve kirinden arındırabilir ancak buna ek olarak gözeneklerinizin temizliğini de sağlamanız gerekecektir. Vichy Purete Thermale Tonique Pnm - Nemlendirici Tonik ile gözeneklerinize nefes aldırabilir ve herhangi bir şekilde siyah nokta ya da akne oluşumunu engelleyebilirsiniz. 

Cildinizin Kurumasına İzin Vermeyin

Cildinizin yapısından bağımsız olarak yıkamak ve tonikle temizlemek bütün faydalarının yanında cildinizin az da olsa kurumasına sebep olabilir. Önemli olan cildinizin doğal dengesini asla bozmamaktır. Bu noktada cildinizin pH dengesi, nem dengesi, yağ dengesi ve benzeri oranları doğal haline en yakın olduğunda cilt bakımınız etkili ve sağlıklı olacaktır.

BioNike Defence Hydractive Yoğun Nemlendirici Serum nemlendirici kremden önce cildinizi dengeleyici ve iyileştirici bir bakım sunacaktır. Serumların nemlendiriciden önce kullanılması yüzünüzü nemlendirecek olan aşamada bir baz olacaktır. Nemlendirici adımı ise son olarak cildinizi yatıştırıp yumuşatacak olan adımdır. BioNike Proxera Kuru Ciltler için Bakım Kremi ile uyku öncesi cilt bakımı rutininizin son aşamasını tamamlayarak temiz, yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: cilt bakımı, uyku öncesi cilt bakım rutini, güzellik sırları, bakım önerileri, gece kremi, gündüz kremi
Ekim 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR