Tonik Nedir? Ne İşe Yarar? Tonik Nasıl Kullanılır?

Tonik Nedir? Ne İşe Yarar? Tonik Nasıl Kullanılır?

Tonik olarak ifade edilmekte olan bu ürünler temel anlamda cildinizin temizlenebilmesi için özel olarak üretilen losyonlar, ürünler olmaktadır. Tonik losyon ürünler içerdikleri cilt temizleyici bileşikler ve cilt arındırıcı özelliğe sahip olan bileşiklerden meydana gelmektedir. Toniklerin en özgün özelliklerinden biri de antiseptik bir yapıya sahip olmalarıdır.

Tonik ürünler gün boyunca kendiliğinden kirlenen ve yağlanan ciltleri temizlemek ve dezenfekte etmek için tercih edilmektedir. Cildin ilk temizlenmesinin ardından ikinci adım olarak uygulanan tonikler gözenekleri dolduran kiri ve makyaj kalıntılarını ortadan kaldırmaktadır.

Tonik Nasıl Seçilir?

Tonik seçimi çok dikkat edilmesi gereken bir husus olmaktadır. Çünkü, kuru ciltler ile yağlı ciltler için kullanılabilecek olan tonikler birbirinden farklı olmaktadır. Örneğin, eğer cildiniz kuru bir cilt ise o zaman ilk olarak kuru ciltler için uygun olan nemlendirici etkiye sahip olan toniklerin kullanılması gerekmektedir. Yağlı bir cildiniz var ise o zaman seçeceğiniz toniğin içerisinde yağın olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Aynı zamanda da La Roche Posay Lotion Apaisante Physiologic Cilt Rahatlatıcı Tonik gibi kalitesini kanıtlamış ürünlerin kullanılması önerilmektedir.

Tonik Nasıl Kullanılır?

Tonik kullanımı oldukça basittir. Öncelikle her zaman kullandığınız ve rutininize dahil ettiğiniz cilt temizleme ürünüyle cildinizi temizlemeniz gerekmektedir. Ardından da küçük bir pamuk parçasını tonik ile ıslatmanız önerilmektedir. Tonik ile ıslatılan pamuğu ise yavaşça küçük dairesel hareketler ile uygulamanız önerilmektedir.

Daha sonrasında ise pamukların tazelenmesi ve yeni pamuk parçalarının da toniklenmesi önerilmektedir. Böylelikle cildinizdeki kiri daha rahat gözlemleme imkânı bulabilirsiniz. Tonik uygulamasının ardından ise nemlendirici ya da serumu uygulayabilirsiniz. Cildiniz derinlemesine temizlendikten sonra farkı görebilirsiniz.

Tonik Ne İşe Yarar?

Toniğin pek çok faydası bulunmaktadır. Tonik gözeneklerin küçülmesi ve cildin sıkılaşmasına yardımcı olur. Cildin pH seviyesinin dengelenmesi, nem dengesinin korunmasını sağlar. Ciltteki fazla yağı emen tonik, akne ve sivilcelerin azalmasında etkilidir. Bu sayede nemlendirici serumlar daha fazla etki göstermektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: tonik nedir, tonik ne işe yarar, tonik nasıl kullanılır, cilt bakımı, güzellik sırları, tonik
Eylül 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR