Tırnak Sorunları Nasıl Önlenir ve Tedavi Edilir?

Tırnak Sorunları Nasıl Önlenir ve Tedavi Edilir?

Manikür ve pedikür yapmıyorsanız ya da yeterince zaman ayıramıyorsanız tırnaklarınız ister istemez bu durumdan etkilenecek ve kontrolden çıkacaktır. Tırnaklarınızda yaşayabileceğiniz olası problemleri en aza indirmek önemlidir. Bunun için aşağıda bahsedeceğimiz bakım planlamalarını uygulayabilirsiniz.

El Temizliği

Eğer tırnaklarınız istediğiniz gibi görünmüyorsa ilk olarak yıkama alışkanlığınızı yeniden gözden geçirin. Çünkü ellerinizi sadece durulayıp çıkmak faydalı değildir. Ellerinizi yıkarken bol sabunlu su ve tırnak aralarınızı iyice yıkayarak ovalamalısınız. Hatta yıkama sırasında tırnak fırçaları kullanılabilir.

Tırnak Yemek

Bazılarının vazgeçemediği alışkanlıklardan biri olan tırnak yemek, yalnızca tırnaklarınızın çirkin görünmesini değil aynı zamanda sizinde kolay hastalanmanızı sağlayacaktır. Tırnak yemek tırnağın kenarında enfeksiyon oluşumuna neden olabilir.

Ellerinizi Kuru Tutun

Bakteri ve mantarlar her zaman nemli ortamı severler ve burada yaşarlar. Sürekli suda kalan tırnakların çatlama olasılığı yüksektir. Bunun için suyla ilgili işiniz bitmesi halinde ellerinizi iyice durulayıp kurutun. Özellikle bulaşık yıkarken eldiven kullanmak tırnaklarınızı koruması için önemlidir.

Düzenli ve Düzgün Kesin

Tırnaklarınızı kısa ve düz kestiğinizde sağlıklı kalmasını da sağlarsınız. Uzun olan tırnakların kırılma olasılığı daha yüksektir ve uzun tırnakların altında bakteri yaşar. Özellikle ayak tırnaklarınızı keserken dikkatli olun çünkü yanlarını derin kestiğinizde içeri batmasına neden olabilirsiniz.

Aseton Kullanımın Dikkat Edin

Tırnaklarınıza oje sürüyorsanız temizliğine dikkat etmeniz gerekir. Bazı asetonlar ojeleri temizlerken tırnaklarınıza da zarar verebilir. Böyle bir duruma karşı karşıya kalmamak için Gülşah Aseton Hassas Tırnaklar İçin 175 ml tercih edebilirsiniz. Gülşah aseton ojelerinizi kolayca çıkarmanızı sağlarken, tırnaklarınızın sertleşmesine ve kuruyup kırılmasına neden olacak etkileri azaltır.

Güçlü, Sağlıklı Tırnaklar İçin İpuçları

Sağlıklı tırnakları korumak, enfeksiyonlardan kaçınmak ve tırnak görünümünü iyileştirmek için aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.

  • Tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize her gün nemlendirici sürün. Nemlendirici kremler çatlamayı önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Tırnaklarınızı her yöne törpülemek yerine tek yönde ve ucunu hafifçe yuvarlayana kadar törpüleyin.
  • Tırnak altını çok derin temizlemeyin, bu enfeksiyona neden olabilir.
  • Manikür işlemi sırasında kendi malzemelerinizi kullanmaya özen gösterin.
  • Dengeli beslenin ve vitaminlerinize dikkat edin.
https://www.dermoailem.com/
Etiketler: tırnak, tırnak sorunları, tırnak bakımı, el temizliği, tırnak temizliği
Ekim 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR