Tırnak Mantarı

Tırnak Mantarı

Tırnak mantarı olarak bilinen onikomikoz, bulaşıcı olması yönünden baş ağrıtan bir hastalık. Sağlıklı bir yaşamın için de dahi beliren bu durum, mustarip olan kişilerde ciddi fiziksel ve sosyal rahatsızlıklara sebep olabiliyor.

Yapılan araştırmalara göre toplumda yaklaşık her 10 kişiden 1’inde görülen bu yaygın hastalığın 60 yaş ve üzeri kişilerde diğer yaş gruplarına göre iki kat daha sık görüldüğü belirtiliyor. Dolayısıyla tırnak mantarının birçok belirtisi olduğu gibi, hafife alınmayacak denli önemli bir sağlık durumu. Ancak buna rağmen tedavi yöntemleri açısından değerlendirildiğinde de kolayca tedavi edilebilecek bir sorun tırnak mantarı. Sözün özü, hafife alınmayacak kadar ciddi ancak doğru tedavi seçeneklerinin olması nedeniyle de umutsuzluğa kapılmasına sebep olmayan bir sağlık sorunundan bahsediyoruz.

Tırnak mantarının (onimikoz) oluşmasının sebepleri nelerdir?

-Kişisel temizliğe özen gösterilmemesi bu hastalığın birincil sebeplerinden.

-Yanlış ayakkabı tercihinin yanı sıra kişiye özel olması gereken çorapların birden fazla kişi tarafından kullanılması da yine tırnak mantarının meydana gelmesine zemin hazırlayabilir.

- Bu sağlık sorunu, ayak kısmında meydana gelen mantarların sıcak ve nemli bir ortamda birleşmesi sonucunda da tırnak mantarının oluşmasına sebep olabilir.

-Dikkat edilmezse çeşitli enfeksiyonlara, ağrıya ve hatta iltihaba sebep olur.

-Enfeksiyon, beraberinde tırnağın kalınlaşmasına da sebebiyet verir.
-Tedavi uygulanmadığı taktirde deriden ayrılan tırnak mantarı, enfeksiyonların yanı sıra kökü koku yayarak sosyal problemlerin ortaya çıkmasına da sebep olur.

Tırnak mantarının en belirgin semptomları (belirtileri)

-Tırnak mantarı, tırnağın renk değiştirmesi ve değişen rengin sarı veya beyaz olmasıyla kendini belli eder.

-Tırnağın, kalınlaşmış, kurumuş ya da parçalanmış görüntüsü

-Tırnak şeklinin bozulması

-Tırnakta beyaz veya sarı çizgiler meydana gelmesi

-Tırnağın kolay kırılması

-Parlak olmayan aksine mat bir görünüm ortaya koyan tırnak,

-Yine tırnağın renginin koyu bir hal alması

-Fark edilecek denli bir kokunun ortaya çıkmaya başlaması da diğer belirtilerdir.

Tırnak mantarının oluştuktan sonra hızlanmasını engellemek için yapılması gerekenler nelerdir?

-Kişisel temizliğe özen göstermek bu süreci engellemenin en önemli önlemi.

-Ancak tırnak mantarı oluştuysa el ve ayak temizliği daha sık yapılmalı.

- Mevsimsel ayakkabı (yaz aylarında ucu açık modeller tercih edilmeli) kullanma tercihi, -tedavi sürecinde önem taşıyan bir yöntem.

-Çorap kullanımı kesinlikle kişiye özel olmalı ve daha çok pamuklu çoraplar kullanılmalıdır.
- Tırnak mantarının hızlanmasını engellemek için yapılacak bir başka önlem, halka açık spor salonu ya da havuz gibi alanlarda çıplak ayakla dolaşılmamasıdır.
- Tırnakların nemli kalması tırnak mantarının sevdiği durumlardan biridir. Bu nedenle ayak tırnaklarının kesinlikle uzun süre nemli kalmaması gerekir.
- Kuaför salonlarında yer alan pedikür setlerinin temizliğinden emin olmak gerekir. Aksi taktirde bulaşıcı özelliği olan tırnak mantarı, can sıkacak boyutlara ulaşabilir.
-Uzmanlara göre önemli olan bir başka nokta tırnak mantarının oluşması halinde doğal olmayan tırnak cilalarının kullanılmaması gereğidir.

Dermoailem.com’da ayak sağlığınız için göz gezdirebileceğiniz ürünler

Babe 10% Urea Foot Repairing Cream 100ml

Babe 10% Urea Foot Repairing Cream 100 ml

10% üre içeriği, çok kuru ve çatlamış ayaklara nem sağlar. Tüm cilt tipleri için kullanıma uygun olan bu ürün, cildi kuru yapıdan, topukları ise çatlak ve nasır oluşumundan korur. Babe 10% Urea Foot Repairing Cream, gerginliği giderir ve paraben içermemektedir.Tam emilim sağlanıncaya dek topuklarla birlikte ayak tabanlarına hafif dokunuşlarla uygulanması gerekir. Açık veya kanayan yaralara uygulanmamalıdır.

TTO Terex Sprey 50 ml

TTO Terex Sprey 50 ml

Yoğun terlemeden şikâyetçiyseniz başvurabileceğiniz bir ürün olan TTO Terex Sprey, gece yatmadan önce el, ayak, koltukaltı vb. terlemenin yoğun olduğu kısımlara uygulanabilmektedir.

TTO Terex Sprey, Tea Tree Oil 'in içermesi sayesinde ilgili bölgede Aluminyum Chloride'nin neden olduğu kızarıklık, koku vs. sorunlarını yok etmeye yardımcı olur.
Önceleri her gece uygulanabilecek olan TTO Trex Sprey, terlemenin azaldığının gözlemlenmesiyle daha seyrek kullanılabilir. Aşırı terlemeyi ve ter kokusunu önlemeye yardımcı olan bu ürünün kullanım yoğunluğu, tek doz ile 2-3 haftaya kadar yayılabilir.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: tırnak mantarı, onimikoz, tırnak mantarı oluşumu, tırnak mantarı nasıl geçer
Ocak 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR