Tırnak Bakımında Sık Yapılan Yanlışlar Nelerdir?

Tırnak Bakımında Sık Yapılan Yanlışlar Nelerdir?

Ellerin görüntüsünü direkt olarak etkileyen tırnakların bakımına dikkat edilmesi çok önemlidir. Çünkü, el güzelliğinin tamamlayıcısı konumunda bulunan tırnaklara gerekli özen gösterilmediğinde mükemmel bir el görüntüsü elde etmek daha imkânsız bir hale gelir. Bunun önüne geçilebilmesi için ise öncelikle el bakımı konusuna özen göstermek gerekir. Çünkü, mükemmellik hiçbir zaman bedelsiz değildir.

Bu nedenle sizler için tırnak bakımı konusunda sıklıkla yapılan hataların neler olduğunu ve bu hataların önüne nasıl geçilebileceği ile ilgili temel bilgileri hazırladık.

Tırnak Çevresindeki Deriye Dokunma

Günümüzde pek çok kadın ve erkek daha iyi bir el görüntüsü elde edebilmek için tırnağın çevresindeki deriye de müdahale edilmesi gerektiğini düşünür. Ancak bu tam anlamıyla doğru değildir. Çünkü, zaman zaman tırnak çevresindeki derinin düzenlenmesi gerekse de bunu yalnızca uzman kişilerin yapması gerekir. Aksi takdirde sürekli yapılan ya da bilinçsizce yapılan tüm müdahaleler tırnak ve el bakımını olumsuz etkileyecektir. Bunun önlenebilmesi için ise ilk yapılması gereken şey, uzman kişilerden yardım almanızdır.

El ve Tırnak Makasının Temizlenmemesi

Tırnak bakımı konusunda en sık yapılan hatalardan biri de el ve tırnak makaslarının yıkanmadan kullanılmasıdır. Her ne kadar el ile ayağınız için ayrı ve size ait olan tırnak makasları kullanıyor olsanız da bu makasların temizlenmemesi durumu da tırnak bakımınız olumsuz etkileyecektir. Çünkü, her ne kadar tırnak makasınızı sadece kendiniz kullanıyor olsanız da her yıkamada elinize ve ayağınıza temas eden bu ürünlerin her kesim sonrası temizlenmesi ve iyice kurutulması gerekir. Aksi takdirde çeşitli mikroplar meydana gelebilir.

Tırnak Bakım Ürünleri Kullanmamak

Hemen hemen her insan yüzü, cildi için çeşitli bakım ürünleri kullanır. Ancak pek çok kişi tırnak bakımı için bir şey kullanmaz. Fakat bu çok yanlış bir tutumdur. Çünkü, vücudunuzun diğer parçaları gibi tırnaklarınızda bakıma ihtiyaç duyar. Bu nedenle de mükemmel bir görüntü elde etmek için düzenli olarak Incia %100 Doğal Tırnak Bakım Balsamı gibi ürünler kullanmanız ve bunu bakım rutininiz haline getirmeniz gerekir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: tırnak bakımı, tırnak bakımında sık yapılan hatalar, el ve tırnak bakımı, manikür seti, pedikür
Kasım 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR