Tırnak Bakımı İçin İpuçları

Tırnak Bakımı İçin İpuçları

Günümüz dünyasında tırnak bakımı hem kadınlar hem de erkekler için önemli bir konu olmaktadır. Çünkü güzel bir el için öncelikle güzel tırnaklara sahip olunması gerekmektedir. Bu nedenle sizler için tırnak bakımıyla ilgili birkaç ipucu derledik.

Suya Yakın Olun

Tırnaklar normal şartlarda her gün belirli oranlarda uzamaktadır. Ancak bu oranlar günlük bazda kısıtlı olduğu için fark edilmesi zor olabilmektedir. Bu nedenle de eğer tırnaklarınızın kendi seyrinde uzamasını yetersiz buluyorsanız o zaman suya yakın olmanız önerilmektedir. Çünkü sıklıkla su ile temas haline olan tırnakların daha hızlı uzadığı bilinmektedir. Fakat çok sık su ile temas etmek tırnağın uzamasına yardımcı olsa da fazla temas halinde incelmek tehlikesi de bulunmaktadır. Bu yüzden, örneğin bulaşık yıkıyorken suya limon suyu eklenebilir ya da bulaşık sonrası etkili bir nemlendirici kullanılabilir.

Evde Tırnak Bakımı Yapın

Hızlı uzayan tırnaklar için, evde kendinize özel bakım seansları düzenlemeniz önerilmektedir. Örnek vermek gerekirse limon ve yağı karıştırıp bu karışım ile tırnaklarını ovabilirsiniz. Aynı zamanda da limonun iç kabuğuna zeytinyağı dökerek tırnaklarınızı yavaşça ovabilirsiniz. Bu daha sağlıklı ve uzun tırnaklar elde etmenizi sağlayacaktır.

Doğru Tırnak Peelingi Seç

Kullandığınız tırnak peelingleri de tırnaklar üzerinde büyük bir etkiye sahip olmaktadır. İçerisinde bulunan çeşitli bitki özleriyle zenginleştirilmiş Kalyon Tırnak ve Tırnak Eti Peelingi gibi ürünler sayesinde tırnaklarınızın daha sağlıklı olabilmektedir. Bu nedenle de tırnak peelinginizi yanınızda taşımanız ve belirli aralıklarla uygulamanız önerilmektedir. Böylelikle daha sağlıklı ve daha uzun tırnaklar elde edebilirsiniz.

Ojeden Önce Tırnak Bazı Sonra İse Oje Kurutucu Kullan

Tırnağınıza direkt oje sürmek yerine tırnak bazı kullanmanız önerilmektedir. Tırnak bazının üstüne uygulanan oje daha hoş duracaktır ve aynı zamanda da tırnağınızı zayıflatmayacaktır. Ardından ise kalıcılık derecesini korumak adına hızlı kuruyan oje kurutucular kullanmak tırnaklarının gücünü korumasına yardımcı olacaktır. Böylelikle de daha güçlü tırnaklar elde edebileceksiniz.

E Vitaminli Tırnak Bakım Yağları Kullan

E vitamini, tırnağın uzamasında son derece etkili bir vitamin olmaktadır. Bu nedenle de Kalyon Tırnak ve Tırnak Eti Bakım Yağı gibi e vitamini içeren yağları tırnaklarınıza uygulamanız önerilmektedir. Böylelikle daha sağlıklı ve daha güçlü tırnaklar elde edebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: tırnak bakımı, el ve ayak bakımı, güzellik sırları, evde tırnak bakımı, tırnak peelingi, kalıcı oje, manikür
Temmuz 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR