Tip 2 Kolajen Nedir?

Tip 2 Kolajen Nedir?

Tip 2 kolajen, eklemlerde ya da kıkırdakta meydana gelen sorunlardan dolayı ciltte, saçlarda ve tırnaklarda oluşan birtakım sorunların giderilmesi için kullanılan takviyedir.

Kolajenler genel olarak vücudumuzdaki hareketin sağlanmasına yarayan kemik, kas ve iskelet sistemindeki proteinlere denir. Kemiklerde meydana gelen herhangi bir rahatsızlığın giderilmesi ise tip 2 kolajen sayesinde mümkündür.

 Tip 2 Kolajen Ne İşe Yarar?

Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı vücudumuzda olmazsa olmaz olan tip 2 kolajen’in birçok faydası vardır.

  • Ciltte ve tırnaklarda meydana gelen sorunların ortadan kaldırılmasını sağlar.
  • Eklemlerimizde bulunan kolajenlerin yaklaşık olarak % 50’den fazlası tip 2’dir. Kıkırdakta ise bu oran % 90’a kadar çıkar.
  • Sırtımız, boynumuz ve çene gibi eklem bölgelerinin desteklenmesinde önemli rol oynar.
  • Sağlıklı kalabilmek için gereklidir.
  • Romatizma gibi hastalıkların oluşumunun engellenmesini sağlar,
  • Yaşlandıkça ortaya çıkan eklem ağrılarının tedavisinde kullanılır,

Kolajenlerin faydaları yukarıda saydığımız gibi pek çoktur. Tip 2 kolajenler besinlerden alınabilir, ancak yeterli miktarda alınmadığında takviye ilaçlarla da doktor kontrolünde alınabilir. Örneğin; yetişkinlerin kullanımına yönelik olan Arthrodeese Type II Collagen 60 Tablet günde 1 kez doktor kontrolünde alınabilir.

Tip 2 Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?

Cildimiz, eklemlerimiz, kemiklerimiz ve kıkırdağımız için faydalı olan tip 2 kolajen en çok tavuk, dana, sığır, hindi, öküz gibi hayvanlarda kemik ve sakatat bölümlerinde yoğun olarak bulunur. Bahsettiğimiz bu hayvanları tüketen kişilerin tip 2 kolajen miktarı oldukça iyi seviyede olur.

Et yemeyen kişiler tip 2 kolajen’i meyvelerden de alabilirler. Ananas, portakal, limon, mandalina gibi yoğun olarak C vitamini barındıran meyvelerde yüksek oranda tip 2 kolajen yer alır

Tip 2 Kolajen Nasıl Kullanılır?

Tip 2 kolajen dengeli beslenildiğinde vücut tarafından doğal bir şekilde alınır. Eğer takviye edici ilaç olarak alınması gerekiyorsa bu durumda doktorun belirttiği şekilde kullanılması faydalı olacaktır. Tip 2 kolajen her yaşta düzenli olarak tüketilmesi gereken bir protein türüdür.

Takviye edici gıdalara https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tip 2 kolajen nedir, tip 2 kolajen ne işe yarar, tip 2 kolajen hangi besinlerde bulunur, kolajenler, cilt bakımı, sağlıklı yaşam
Aralık 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR