Tip 1 Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar?

Tip 1 Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar?

Ciltteki çizgilerin yok edilmesinde etkili olan bu kolejen türü, vücudumuzda en çok bulunan proteinlerin başında gelir. Tip 1 kolajen vücudumuzun parçalarını eozinofilik liflerden oluşur. Diğer kolejen türlerinin olduğu gibi vücudumuzda çok büyük faydaları vardır. İnsanın sağlıklı olması ve sağlıklı kalabilmesi için vücudundaki Tip 1 kolajen eksikliğinin tamamlanması gerekir.

Kolajenler insan vücudunda farklı hücreler tarafından üretilir. Tip 1 Kolajen cilt ve kas hücrelerinin içinde yer alır ve temel görevi bağ dokusunun güçlendirilmesini sağlamak ve vücudun bütünlüğünün korunmasını sağlamaktır.

Vücudumuzda toplamda 20 farklı kolajen türü vardır. Birbirine sarılmış olan 3 alfa zincirden meydana gelen kolajen vücudumuzda ilerleyen yaşla birlikte azalmaya başlar. Tip 1 kolajen’de vücudumuzda zamanla azalmaktadır. Bunun için dışarıdan alınması gerekir. 11 yaş ve üzeri bireylerin kullanımına yönelik hazırlanmış olan Venatura Tip 1 Plus Hidrolize Kollajeni 5000 mg 30 Saşe günde 1–2 saşe bir bardak su ile karıştırılarak kullanılır.

Tip 1 Kolajen Ne İşe Yarar?

Tip 1 kolajen’nin vücudumuzda birçok özel görevi vardır. Genel olarak kolajenin etkilerine baktığımızda şunları görebiliriz.

  • Kasların yeniden inşa edilmesini sağlar ve bu sayede yaş ilerlemiş olsa da kaslar güçlü kalır.
  • Yaşlandıkça gözlerde görme bozukluğu başlar. Tip 1 kolajen görmede yaşanan zorluğun giderilmesini sağlar.
  • Kemiklerin içinde belli oranda kolajen bulunur. Bu miktarın azalması ise kemiklerin daha zayıflamasına ve böylece daha hassas olmasına neden olur.  Tip 1 kolajen miktarı kemiklerde uygun miktarda olduğunda ise kemikler daha sağlam olur. Kemiklerin kendi kendilerini yenileyebilmesi için Tip 1 kolajene ihtiyacı vardır.
  • Omurganın inşa edilmesine yardımcı olur.
  • Tırnakların daha güçlü olmasını sağlar.
  • Saç dökülmesini engeller. Saçlarınızdaki Tip 1 kolajen miktarının yeterli olması saçların daha kalın ve güçlü olmasını sağlar.
  • Ciltteki kırışıklıkların ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olur.
  • Ciltte meydana gelecek lekelerin giderilmesini sağlar.
  • Dokuların bir arada tutulmasını sağlar.

Tip 1 Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?

Gözlerden kaslara varıncaya kadar birçok işlevi olan Tip 1 kolajen, balık ve omega–3 bakımından zengin olan besinlerde bulunur.

Kolajen çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tip 1 kolajen nedir, tip 1 kolajen ne işe yarar, kolajen nedir, cilt bakımı, takviye edici gıdalar
Aralık 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR