Terleme Sorunu

terleme, terleme sorunu, terleme sebepleri, terleme ve hiperhidroz

Terleme, hızlanan gündelik yaşam içinde yer yer sorun yaratabilecek bir tablonun oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Kişinin özellikle yaz mevsiminde rahatsız olmasına yol açan terleme, kışın dahi yoğun gündelik koşuşturmaların etkisiyle mutsuzluk sebebi olabilir. Büyük şehirlerde toplu ulaşım araçlarının kalabalık nüfusa yetmemesi ve kişisel bakımın eksik yapılması ya da tamamen gözden çıkarılması böyle olumsuz bir tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlayan koşullar arasında yer alıyor. 

Terleme durumu, vücudun ortaya koyduğu bir tepki olarak özetlenebilir. Terleme adı verilen tepkinin tıp dünyasında yer alan tanımı ise vücut ısısının belli düzeyde tutulabilmesi adına ter bezlerinin sıvı üreterek dengeyi sağlama çabası olarak bulunmaktadır. Bu denge sağlama çabası yer yer dengesiz bir sonuca evrilebilmekte ve ortaya çıkan koku ve görüntü nedeniyle olumsuz değerlendirilmekte ve toplumsal yaşamda kişisel yalnızlığa, psikolojik temelli bazı sorunlara neden yaratabilmektedir. 

Terleme bir hastalık değil aksine birden fazla hastalığa dair işarettir yani, belirtidir. Bu nedenle süreklilik yaratan bir aşırı terleme söz konusuysa mutlaka doktora gidilmelidir. 

 

Terleme ve hiperhidroz 

Terlemenin engellenemeyecek kadar aşırı şekilde gerçekleşmesi hiperhidroz olarak isimlendirilmektedir. Hiperhidroz, hava sıcaklık değerlerinin çok düşük olması halinde bile aşırı terlemenin gerçekleşmesi kaçınılmazdır. Eğer hava sıcaklık değerlerinin düşük olmasına rağmen engellenemeyen aşırı terlemenin bir başka deyişle hiperhidrozdan şüphelenmenize sebep olan vücut tepkisinden mustaripseniz kişisel bakım konusunda daha dikkatli olmak zorundasınız. Durumun yine engellenememesi halinde ise mutlaka doktor seçeneği değerlendirilmelidir. 

Terlemenin sebepleri nelerdir?

Terlemenin sebebi ter bezlerinin beyinden aldığı “vücudu soğut” komutudur. Beyin tarafından verilen bu komut, olağan durumlarda sıcaklığın yüksek olduğu ya da vücudun spor yaparken ya da günlük koşuşturmaca içinde fiziksel anlamdaki aktif olma durumunda verilir. Dolayısıyla vücudun soğutulması için gelen bu komut herhangi bir sağlık sorununun olmadığı durumlar ve zamanlar için geçerlidir. 

Durum sürekli tekrarlanıyorsa sağlık açısından şüphelerin yeşermesi gerekir. Olağan durumlar dışında ve herhangi bir spor ya da koşuşturmaca gibi fiziksel anlamda aktif kalma söz konusu olmamasına rağmen aşırı terleyen kişilerde gerginlik hali gözlemlenmektedir. 

Kişisel bakım ve terlemenin engellenmesi 

Eğer herhangi bir sağlık sorunu söz konusu değilse terlemenin yarattığı koku ve rahatsızlık hissinden kurtulmak mümkündür. Kişisel bakım kapsamında düzenli ve sık banyo yapılması, deodorant kullanımı ve ter kokusu duyulan kıyafetin giyilmemesi kişilerin duyduğu rahatsızlığı en az seviyede tutacak ya da engelleyecektir. 

Terlemenin yarattığı rahatsızlıktan kurtulmak için inceleyebileceğiniz Dermoailem.com ürünleri: 

Babe Roll On Deodorant 50 ml 

Babe Roll On Deodorant 50 ml

Tüm cilt tipleri için kullanışlı olan Babe Roll On Deodorant, aşırı terlemeyi engelleyen ve gün boyu istenilen sonucu veren korumasıyla vücut kokularının yarattığı rahatsızlık hissini yok eder. 

Barındırdığı formül sayesinde cildi rahatlatır ve yumuşatır. Alkol ve paraben türevi maddeler içermemesi yönünden de tercih sebebi olan ürün, günlük rutin hijyen sonrası ince bir tabaka halinde vücuda uygulanabilecek kadar basit kullanıma sahiptir. 

 

XO Olivia Kadın Deodorant 150 ml

XO Olivia Kadın Deodorant 150 ml

XO Olivia, kadınlara özel tasarlanan pudrasız bir deodorant özelliği taşımaktadır. Beyaz çiçek ve vanilya özleriyle oluşturulan çekici kokusuyla farkını ortaya koyan ürün, rahatsızşlık hissi yaratan vücut kokularının düşmanıdır. 

XO Olivia, kullanılmadan önce çalkalanması gerekmektedir. Vücuda uygulanması gereken bölgeye 15 cm uzaklıktan uygulanması gerekmektedir. 

 

 Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: terleme, terleme sorunu, terleme sebepleri, terleme ve hiperhidroz
Ocak 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR