Ter Nasıl Önlenir? Terlemeyi Önlemek İçin Öneriler

Ter Nasıl Önlenir? Terlemeyi Önlemek İçin Öneriler

Terleme, günlük hayatın yoğun temposunda en çok sorun yaşanılan durumlardan biri olmaktadır. Aslında herhangi bir sağlıksız tarafı olmayan terleme problemindeki asıl sorun, koku problemi olmaktadır. Bu koku problemi sağlıksız olmamasına rağmen sosyal yaşantıda sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle sizler için terin nasıl önlenebileceği hakkında birkaç çözüm derledik.

Fazla Terlemek Nasıl Önlenir?

Sürekli terlemek gibi bir probleminiz varsa bunun ilk başta sağlık problemi olabilme ihtimalini aklınızda bulundurmanız gerekmektedir. Eğer sağlık problemi değilse de sizler için derlediğimiz çözümler bu problemi hafifletecektir. Böylelikle daha yüksek bir yaşam kalitesiyle sağlıklı bir sosyal hayata kavuşmanız mümkün hale gelecektir.

Teri engellemek için ilk yapılması gereken şey, baharatlı gıdaları tüketmemeye özen göstermek olacaktır. Bunun yanı sıra ise sürekli hazır gıdalar ile beslenen kişiler de ter bezleri sürekli uyarıldığı için terleyecektir. Kişi eğer hazır gıdalar ve baharatlar tüketmeyi azaltmazsa da terleme sorununu aşamayacaktır. Ancak, ter kokusunun önüne geçmek için Sebamed Deo Fresh gibi ürünler kullanılabilmektedir. Siz beslenmenize dikkat etmediğiniz sürece kesin bir çözüm sunmasa da geçici çözümler sunabilecektir.

Kafein, nikotin ve alkol gibi maddeler metabolizma hızını ani şekilde değiştirebilmektedir ve terleme oluşumunu beklenmedik düzeylere çıkarabilmeleri mümkün olmaktadır. Ancak bu unsurları ortadan kaldırabilir ve daha az bu maddeleri kullanmaya başlarsanız, terlemenizin daha kontrollü olacağını göreceksiniz.

Terlemenin bir diğer sebebi ise vücutta ödemin bulunmasından kaynaklanmaktadır. Biriken toksik maddeleri dışarı atamayan vücut, terlemeyle birlikte kendini arındırma, temizleme yolunu izleyebilmektedir. Bu nedenle yeşil çay, nane çayı, maydanoz suyu gibi ödem söktürücü içeceklerden tüketerek ya da detoks kürlerinden uygulayarak vücudunuzdaki ödemlerden kurtulabilmeniz ve terleme sorununuzu çözmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca, Driclor Solution Roll-On gibi terlemeye önleyici ürünler kullanmak da bir seçenek olmaktadır.  

Duş almak, vücuttaki gözeneklerin açılmasını sağladığı için daha çok terin vücuttan atılmasına yardımcı olabilmektedir. Bu nedenle duş aldıktan sonra antiperspirant özellikli parfüm deodorant kullanarak terlemeyi kontrol altına almanız ve kuru kalmasını tercih ettiğiniz bölgelerinizde ter oluşumunu önleyebilmeniz mümkün olmaktadır.

Etiketler: terlemek, ter nasıl önlenir, terlemeyi nasıl önleyebiliriz, deodorant, terlemeyi önlemek için öneriler, roll-on, bakım önerileri, sağlıklı yaşam
Mayıs 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR