Ten Rengine Göre Ruj Seçimi

Ten Rengine Göre Ruj Seçimi

Yüz makyajının kilit noktalarından olan rujun mutlaka doğru seçilmesi gerekir. Kusursuz dudaklara sahip olmak için gerekli olan ruj, makyajın bütünü açısından önemlidir. Ruj sürmeden önce satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır.  

Ten Rengine Göre Ruj Nasıl Seçilir?

Kadınların büyük bölümü ruj sürmeyi sever. Ne kadar çok ruja sahip olsalar da her zaman fazlasını isteyen kadınlar, farklı renk tonlarını deneyerek kendine en çok yakışanı bulmaya çalışır.

Peki, ruj satın alırken veya katalogdan incelerken neye dikkat edilmesi gerekiyor?

Esmerlere Yakışan Ruj Renkleri

Esmer kadınlar duruşları itibariyle zaten etkileyici özelliğe sahip olurlar. Esmer kadınlara en iyi yakışan ruj seçenekleri ise parlak ve canlı olanlardır. Sıcak renkler ve parıltı içeren rujlar esmer tenli kadınlar için iyi bir seçenektir. Renk açısından baktığımızda kırmızı ve bordo feminen bir duruş kazandıracaktır.

Kumrallara Yakışan Ruj Renkleri

Kumral kadınlar için ruj renginde seçenek sınırı neredeyse yoktur. Kumral renk her ten rengiyle uyum sağlayabilir. Önemli olan istenilen makyajın genel duruşu ile uyumlu olan tonları seçebilmektir.

Sarışınlara Yakışan Ruj Renkleri

Sarışınlar genelde solgun ve cansız görünen ciltlerden şikâyet ederler. Ancak doğru ruju seçtiklerinde enerjik ve dinamik halleri yüzlerinden belli olabilir. Sarışınlar için en iyi seçenek canlı tonlar olan pastel, pembe ve fuşya’dır. Selin Beatuy Ruj Cream Cup ile Nude’un en guzel ve en ışıltılı tonunu dudaklarınızda hissedeceksiniz.

Ten Alt Tonuna Göre Ruj Nasıl Seçilir?

Makyaj yaparken cilt tonunu bilmek çok önemlidir. Çünkü sadece rujunuzu değil aynı zamanda tüm makyaj malzemelerinizi seçerken de bilinçli bir şekilde hareket edersiniz. Ruj seçiminde her rengin sıcak alt tonlarının ve soğuk alt tonlarının olduğunu da bilmek gerekiyor. Mesela bir örnek vermek gerekirse, kırmızı ruj sürdüğünüzde soğuk alt tonlu ve saten bitişli ya da sıcak alt tonlu ve mat bitişli kırmızı ruj seçilmelidir.

Her Stile Uygun Ruj Renkleri Nelerdir?

Bazı ruj renklerinin kendine has büyülü bir enerjisi olduğunu biliyoruz. Bu tür rujları kullanan her kadının kusursuz bir görünüme sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Daha fazla ruj çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: ten rengine göre ruj rengi, ruj, ten rengine uygun ruj seçimi, ruj renkleri
Şubat 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR