Takviye Edici Gıdalara Neden İhtiyacımız Var?

Takviye Edici Gıdalara Neden İhtiyacımız Var

Günlük hızlı yaşam çerçevesi içinde genelde yediklerimize içtiklerimize dikkat edemiyoruz. Özellikle toprakta meydana gelen mineral kalıpları ve pişirme teknikleri vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri yeteri miktarda alamamamıza neden oluyor.

Şehir yaşamının bozduğu düzenden biride beslenme alışkanlıklarımız. Günlük beslenmemiz göz önünde bulundurulduğunda kalsiyum, potasyum, magnezyum ve diğer vitamin alımlarında eksiklikler oluyor. İşte tüm bunlar vücudumuzun takviye edici gıda alımına ihtiyaç duymasını sağlıyor. Peki, takviye edici gıda nedir?  

Takviye Edici Gıda Nedir?

Takviye edici gıdalar, vücudun fonksiyonlarını desteklemeye yarayan hasta olunmasa bile kullanılabilen, günlük kullanıma uygun olarak belirlenmiş vücudumuzun ihtiyacını karşılayan ürünlere verilen isimdir. Takviye edici gıdalar herhangi bir ilaç çeşidi ya da türü değildir. Bunun için tedavi edici özelliği yoktur. Ancak tedaviye destek sağlamak amacıyla doktor tarafından tavsiye edilebilir. Proceive M 30 Saşe, optimum fizyolojik oranda L-karnitin, L-arjinin, vitamin, mineral ve bitkisel ekstreler içeren gıda takviyesidir. Tavsiye edilen günlük kullanım miktarı 1 bardak suya 1 saşe ilave edip karıştırılarak tüketilmesidir.

Neden takviye edici desteklere ihtiyacımız var?

Bugünün yiyecek kalitesi yoğun yaşam sürdüren insanların alması gereken vitamin ve mineral ihtiyacına eşit değildir. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ise uygun gıda takviyelerini birleştirerek mümkündür. İş ve aile hayatı ile diğer aktiviteler kaliteli gıdaların tüketilmesine olanak sağlamamaktadır. Bunun için daha pratik ve zamandan tasarruf etmeye yönelik hızlı tercihler yapılması gerekir.  

Beslenme alışkanlıkları ve modern yaşam tarzı ister istemez bizi sağlıklı gıdalardan uzaklaştırırken takviye edici gıdalar vücudumuzun gerek duyduğu tüm bu eksiklikleri kapatmaya yönelik hazırlanmıştır. Açıklamalarımız her ne kadar hekim tavsiyesi olmasa da yine de herkes az çok gıda takviyelerinin ne kadar önemli olduğunu bilir. Burada önemli olan ise hangi takviyeyi ne kadar almak gerektiğidir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu tip ürünler doktor tarafından tavsiye edildiği için onun önerdiği yönde hareket edilmesi ve kullanılması faydalı olacaktır. Son olarak toparlayacak olursak takviye edici gıdalar herhangi bir hastalığın teşhisi ya da tedavisinde kullanılmaz. 

Takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: takviye edici gıda, takviye edici gıda nedir, vitamin, mineral
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR