Suya Dayanıklı Makyaj İçin İpuçları

Suya Dayanıklı Makyaj İçin İpuçları

Mevsim şartlarına ve hava koşullarına göre günlük makyaj rutininde değişiklik yapmanız gerekebilir. Pürüzsüz ve mat bir görünüm sunan fondöteniniz pek çok farklı nedenden dolayı sizi yarı yolda bırakabilir. Özellikle suyla temas ettiğinizde fondöten ve rimel gibi ürünler bozulabilir. Kusursuz ve suya dayanıklı bir makyaj için özel olarak formüle edilen ürünleri deneyimleyebilirsiniz. Suya dayanıklı bir makyaj ortaya çıkarmak için izleyebileceğiniz bazı adımlar var.

 İşte kusursuz bir makyaj için birkaç ipucu;

İlk Adım Nemlendirme

Makyajın cildinizle bütünleşmesi ve pürüzsüz görünmesi için her zaman nemlendirerek ilk adımı atmanızda fayda var. Cildinizi yumuşatan nemlendiriciler hem canlı bir görünüm elde etmenizi sağlar hem de makyajı ortaya çıkarır.

Baz Kullanmayı İhmal Etmeyin

İyi bir makyaj bazı kullanmanız kusursuz bir makyaj için son derece önemli.  Makyaj bazı uygulayarak gün boyu oluşabilecek bozulmaların önüne geçebilirsiniz. Matlaştıran ya da pürüzsüzleştiren bir baz tercih ederek fondöten ve diğer makyaj ürünlerinin yapışmasını önleyebilirsiniz.

Hafif Yapılı Fondötenlere Yönelin

Herkes kusursuz bir makyajın temelinde iyi bir fondötenin olduğunu düşünür. Her ne kadar fondöten önemli bir rol oynasa da yapısı ağır olduğunda aradığınız görüntüyü oluşturmanıza engel olabilir. Bu nedenle hafif ve cildinizle bütünleşen fondöten seçeneklerine yönelmeniz daha sağlıklı. IMPALA fondöten- foundation No: 2 ile cilt tipinize uyum sağlayan hafif bir ürün deneyimi elde edebilirsiniz.

Pudra ile Sabitlemeyi Unutmayın

Çoğu zaman makyajın son aşamasında pudra kullanımı ihmal edilir. Suya dayanıklı ve sabit bir makyaj ortaya çıkarırken son dokunuşu yapmanız oldukça önemli. Pudralar makyajın oksitlenmesinin önüne geçerek sabit kalmasına yardımcı olur. Makyajın son adımında cildinize pudra sürerek sabitleyebilirsiniz. Bu aşama aynı zamanda parlamayı da kontrol altına alarak çok daha hafif ve kalıcı bir makyaj elde etmenizi sağlar.

Kaşlarınızı Sabitleyin

Makyaj yaparken taranan kaşlar çoğu zaman gün içinde farklı nedenlerden dolayı karışır. Dağılan kaşlarınızı sabitleyerek hem kusursuz bir bakış yakalayabilir hem de pürüzsüz görünebilirsiniz. Bir kaş sabitleyici ile makyajınızı kalıcı hale getirmek için son dokunuşu yapabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: makyaj, güzellik sırları, suya dayanıklı makyaj ürünleri, nemlendirici, makyaj bazı, su bazlı fondöten
Ekim 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR