Sporcular İçin Doğru Besin Takviyesi Nasıl Belirlenir?

Sporcular İçin Doğru Besin Takviyesi Nasıl Belirlenir

Bir sporcu için beslenme oldukça önemlidir. Ancak sporcularda günlük besin tüketimi yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle besin takviyesi ile desteklenmesi gerekebilir. Besin takviyesi ürünleri denildiğinde sporculara destek verir.

Besin takviyesi ile sağlıklı beslenme desteklenmelidir. Besin takviyesi ile performansınızı artırmanız mümkündür. Özellikle protein desteği sporcular için oldukça önemlidir. Yeterli proteinin vücuda alınması gerekir. Günlük beslenmede protein yeterli gelmiyorsa besin takviyesi yoluyla temin edilmelidir.

Sporcuların beslenmesi diğer insanlardan farklıdır. Sporcuların vitamin açısından zengin yiyecekleri tüketmeleri sağlık açısından gereklidir. Birçok vitamine doğal yollardan ulaşmak mümkün olmayabilir. Bu durumda takviye edici gıdalar ile eksikler giderilmelidir.

Bazı vitaminleri kolay bir şekilde alabilmek için sporcu destek ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Multivitamin ve protein desteği için takviye gıdaları tüketebilirsiniz. Bu noktada doğru besin takviyesini seçmek sağlık açısından oldukça önemlidir.

Sporcu protein ve vitaminlerin günlük beslenme programına destek olarak alması gerekir. Sporcu besin takviyelerinin başında multivitamin/mineral takviyesi gelir. Multivitamin/mineral desteğiyle vücudunuz için gereken besin takviyesi almış olursunuz. Vitamin ve mineral eksiğinizi gidermiş olursunuz.

Nutraxin QS L-Carnitine Quick - Slim serisinde yer alır. L-karnitin, lizin ve metiyonin aminoasitlerinden oluşur. Şeker, nişasta, tuz, maya, soya, mısır ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenleri yer almaz. Yetişkinler için takviye edici gıda olarak günde 2 defa birer tabletin tüketilmesi önerilmektedir.

Multivitaminler sporcuların günlük beslenme rutinine ekleyeceği önemli spor takviyelerinden biridir. Multivitaminler eksik temel gıdaların vücudunuza alınmasına yardımcı olur. Bazı besinler sporcular için oldukça önemlidir. Eksikliğinde sağlık sorunları yaşanabilir. B vitaminleri vücudun işleyişini düzenlerken C vitamini ise serbest radikaller ile savaşarak kasların iyileşmesine yardımcı olur. Magnezyum, potasyum, demir ve çinko gibi temel vitamin ve mineraller kan hücresi oluşumunda önemli rol oynar.

Nutraxin Multivitamin Mineral Complex erkeklerin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve bitki içeren özel formülünden oluşur. Günlük kullanım için elverişli olan multivitamin ve mineral kompleksi zaman salınımlı tablet özelliğindedir. Çinko kandaki normal testosteron düzeyinin korunmasına yardımcı olur. Biyotin normal saçın korunmasını sağlar.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: sporcular için takviye edici gıdalar, nutraxin multivitamin, sporcu besin kaynağı
Mart 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR