Sonbaharda Güneş Kremi Kullanımının Cilt Sağlığına Faydaları

Sonbaharda Güneş Kremi Kullanımının Cilt Sağlığına Faydaları

Cildimize önem verdiğimiz için akneler, kırışıklıklar, lekeler ve benzeri bütün problemlere karşı mümkün olan bütün önlemleri almak isteriz. Bu önlemlerin en bilindiklerinden biri de cildimizi güneşe karşı korumaktır. Güneş her ne kadar sağladığı D vitamini ve benzeri faydaları ile cildimiz ve cilt sağlığı için faydalı olsa da zararlı güneş ışınlarından korunmamız gerekmektedir. Özellikle fazla bir şekilde güneş ışınına maruz kalmanın cildimiz için birçok zararı olabilir.

Cildimizi güneş ışınlarına karşı korumak için en etkili yöntemlerden biri güneş kremi kullanmaktır. Bu sayede faydalı içerikleriyle cildimize bakım da yapan yeni güneş kremleri sayesinde cildimizi güneş ışınlarının zararlı etkileri ve bunların sonuçlarından korumamız mümkün olmaktadır.

Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Güneş kremi kullanımıyla ilgili sıkça inanılan yanlışlardan biri güneş kreminin yalnızca yazın sürülmesi gereken bir bakım ürünü olduğudur. Ancak güneş kremi dört mevsim boyunca sürülmesi gereken bir üründür. Bunun sebebi dört mevsim boyunca güneş ışınlarının cildimize tesir etmesidir. Bununla beraber, yazın güneşlenirken cildimizin yanmaması ve deniz suyuyla beraber fazladan zarar görmemesi için gereken bakımı özel geliştirilmiş kremler ile sağlamak mümkündür.

Cildimizi dört mevsim boyunca güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumamız gerekirken sonbaharda da güneş kremi kullanımı önemini korumaktadır. Bu noktada sonbaharda güneş kremi kullanmak için sebepler hakkında bilgileri sizler için bu yazımızda derledik.

Sonbaharda Güneş Kremi Kullanmak İçin Sebepler

Güneş Işınları Sonbaharda da Cildinize Zarar Verir

Mevsimlere göre hava durumu değişebilir ve bazen güneşsiz günler geçirebiliriz. Fakat güneş ışınları belli saatlerde dünyamıza ve bulunduğunuz bölgeye dik gelmeye devam eder. Bu noktada önemli olanın güneşin kavuruculuğu değil sahip olduğu radyosunun zararlı olması olduğunu unutmamalısınız. Bu sebeple SPF korumalı güneş kremleri sonbaharda da cildinizin dostu olur.

İçeriği ile Cildinize Bakım Yapar

Güneş kremleri içeriğindeki SPF koruyuculuğu dışında aynı zamanda nemlendirici ve bakım yapıcı bir etkiye de sahiptir. Bu noktada cildinizi güneş ışınlarından korurken aynı zamanda günlük bakımını yapmanız özellikle cilt kuruması yaşayabileceğiniz son bahar döneminde ve cilt problemlerinizin artabileceği mevsim geçişlerinde daha da önemli hale gelmektedir.

Avene Fluide Spf 50 Faktör Güneş Kremi 50 ml ile cildinizin ihtiyacı olan bakımı sağlarken aynı zamanda güneş ışınlarının zararlı ve yaşlandırıcı etkilerini azaltabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: cilt bakımı, sonbaharda güneş kremi kullanımı, güneş losyonu, güneş koruyucu ürünler, güneş kremi
Kasım 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR