Soğuk Havalarda Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Soğuk Havalarda Dudak Bakımı Nasıl Yapılır

Ciltteki yağ salgısı dudaklarda daha az olduğu için dudaklarınız kurumaya ve çatlamaya yatkın olmaktadır. Bu nedenle cildinize gösterdiğiniz özeni dudaklarınıza da göstermeniz oldukça büyük bir öneme sahip olmaktadır.

Özellikle soğuk havalarda dudaklar kurumaya daha meyilli olabilmektedir. Ancak, soğuk kış aylarında dudak kurumasını önlemek için birkaç öneri mevcuttu ve bizde sizler için derledik.

Sert Havalarda Dudaklarınıza Özen Gösterin

Soğuk ve rüzgarlı havalarda dudaklarınız kolayca kuruyabilmektedir. Bu nedenle, dışarı çıkarken BioNike Proxera Lip Balm Nemlendirici Dudak Stiği gibi nemlendiriciler kullanabilir ya da atkıyla ağzınızı sararak dudaklarınızı sert havanın olumsuz etkilerinden korunabilirsiniz.

Dudak Bakım Kremi Kullanın

Kuruyan dudakları yalamak bir refleks olsa da size yarardan çok zarar sağlamaktadır. Çünkü bu sayede dudağınız kururken az kalan nemde dudağınızdan gidecektir. Bepanthol Lipstick Spf 30 4,5 gr Dudak Bakım Kremi gibi dudak bakım kremleri kullanmak daha mantıklı olmaktadır.

Burnunuzdan Nefes Alın

Kışın soğuk algınlığı nedeniyle burnumuz tıkandığında ağızdan nefes alma ihtiyacı duyulabilmektedir. Ancak ağızdan nefes almak dudaklarınızdaki nemi kaybetmenize neden olmaktadır. Bu nedenle burnunuzu açık tutmaya ve burnunuzdan nefes almaya özen göstermeniz dudaklarınızın kurumasını önlemek için alabileceğiniz güzel bir önlem olmaktadır.

 B Vitaminiyle Dudak Kuruluğunu Önleyebilirsiniz

Başta niasin (B3) ve riboflavin (B2) olmak üzere tüm B vitaminleri cildin nemini korumasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle sıklıkla cildin nemini koruyucu B vitaminleri almak mantıklı bir hareket olacaktır. Bunun için de yeterince B vitamini alabilir, kendinize dengeli beslenebileceğiniz yollar çizebilirsiniz. Bu sayede, bol bol meyve ve sebze tüketerek sadece B vitamini değil, diğer birçok vitamini de kolaylıkla alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, destek gerektiğinde multivitamin ve mineral de alabilirsiniz.

Düzenli Olarak Dudak Bakım Kremi Kullanın

Dudaklarınızın kurumasını önlemek için düzenli olarak Bepanthol Lipstick Spf 30 4,5 gr Dudak Bakım Kremi veya BioNike Proxera Lip Balm Nemlendirici Dudak Stiği 4,5 ml gibi dudak bakım kremlerini kullanınız. Ayrıca, dudak bakım kremi seçerken parfümsüz ve renklendirici içermeyen bir ürün almaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Bu ve bunun gibi dudak bakım önerileri ve ürünleri için https://www.dermoailem.com sitesine bakabilir ve hem ucuz hem de kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz.
Etiketler: dudak bakımı, dudak bakım kremi, nemlendirici dudak kremi, dudak bakım kremi
Mart 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR