Sonbahara Geçişte Bağışıklığı Güçlendirmenin Yolları

Sonbahara Geçişte Bağışıklığı Güçlendirmenin Yolları

Sonbahar aylarının başlangıcında hızlı ve sık sıcaklık değişimlerle birlikte soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar da artmaktadır. Bunun yanı sıra dünyayı etkileyen koronavirüs salgını gibi enfeksiyonlardan korunmak için bağışıklık sisteminin kuvvetli olması ve düzgün çalışması gerekmektedir.

Bağışıklığı Güçlendirmenin Yolları Nelerdir?

Mevsim geçişlerinde vücudun düzeni de değişmektedir. Bu aylar içerisinde bağışıklık sistemi hastalıklara karşı vücudun zayıf olduğu dönemdir. Bu değişikliklere bağışıklık sisteminin uyum sağlaması gerekmektedir. Bu nedenle sonbahar aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için daha dikkatli olunması gerekmektedir.

Düzenli ve Sağlıklı Beslenme

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için düzenli ve sağlıklı beslenme son derece önemlidir. Vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vitamin ve mineral desteğine ihtiyacı vardır. Vücudumuzdaki vitamin ve mineral eksikliği bazı hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olur. Düzgün ve sağlıklı beslenme vücudumuz için gerekli olan vitamin ve mineral desteğini almamızı sağlayacaktır.

Gıda Takviyesi Desteği

Yoğun şehir temposu içerisinde dengeli ve düzenli beslenmemiz söz konusu değilse multivitamin ve gıda takviyelerinden destek almak son derece önemlidir. Gıda takviyeleri vücudunuz için gerekli vitamin ve mineral desteğini sağlayarak bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacaktır. Güvenilir ve kaliteli gıda takviyeleri ile gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissedebilir, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Day2Day HNS Bitkisel 60 Tablet Takviye Edici Gıda formunda hidrolize kolajen, astaksatin, alfa lipoik asit, resveratrol, hyaluronik asit, koenzim Q10, biotin, selenyum, likopen, pycnogenol, sahil çamı ekstresi, yaban mersini ekstresi, at kuyruğu ekstresi, çinko, folik asit, demir, B12 vitamini, C vitamini, A vitamini, D3 vitamini, E vitamini bulunmaktadır.

C Vitamini Desteği

C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan en önemli vitaminler arasındadır. C vitamini vücudumuzda üretilmediğinden dışarıdan takviye olarak alınması gerekmektedir. C vitamini yönünden zengin olan portakal, mandalina, greyfurt, kivi gibi meyveleri tüketmek mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacaktır.

C vitamini yönünden zengin besinler vücudumuz için çok önemli antioksidanlar arasındadır. Besinlerden gün içerisinde yeterli miktarda C vitamini alamıyorsak dışarıdan takviye almak gerekmektedir. C vitamini takviyesi bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olacak vitaminler arasındadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: bağışıklık güçlendirici takviyeler, bağışıklık güçlendirici vitaminler, vitamin, besin takviyeleri, sağlıklı yaşam
Eylül 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR