Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Kastamonu Taşköprü'de bulunan siyah sarımsak, Çin ve Kore'de uzun yaşam kaynağı olarak görülmektedir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan siyah sarımsak, beyaz sarımsağın kurutulmasıyla elde edilen bir tür kurutulmuş sarımsaktır. Aynı zamanda da şeker oranı diğer sarımsaklara göre daha yüksektir. Tadı kurutulmuş meyveyi andıran siyah sarımsağın, vücut için birçok yararı bulunmaktadır. Bu yararları sizler için kısaca derledik.

Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Siyah sarımsağın pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar; hücrelerin yenilenmesini sağlaması, ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesine olanak tanıması, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırması olarak düşünülebilmektedir.

Bunun yanı sıra, kanser türlerine karşı da koruyucu bir etkisinin bulunması, damar sertliğinin tedavisinde kullanılması, kalp ve damar sağlığına fayda sağlaması, hafızayı güçlendirerek Alzheimer riskini düşürmesi, unutkanlığı oranını düşürmesi olarak değerlendirilebilmektedir.

Siyah sarımsak, beyindeki hücreleri serbest radikallere karşı korumaktadır. Diyabet semptomlarını iyileştirmektedir. Bu nedenle diyabet hastalarının büyük çoğunluğuna önerilmektedir. Dolaşım sistemi hastalıklarına karşı vücudu korumaktadır. Kronik hastalıklara karşı tedavi edici bir etkisinin bulunduğu bilinmektedir.

Ayrıca, enfeksiyon oluşumunu önlemektedir. Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelmekte, stres kaynaklı uykusuzlukları azaltmaktadır. Kronikleşmiş böbrek rahatsızlıklarında, toksik etkileri azaltmaktadır. Tansiyonu düzenlemeye ve dengelemeye yardımcı olmaktadır. Doğal bir mide koruyucu niteliğindedir.

Bunun yanı sıra ise PROXIVE Siyah Sarımsaklı Şampuan gibi şampuan olarak kullanıldığında saç ve cilt sağlığına iyi gelmektedir. Yaşlanmayı geciktirmekte ve saç dökülmesi durumlarına karşı da koruyucu olmaktadır. Özellikle saçlar söz konusu olduğunda kullanılan siyah sarımsak özlü ürünlerin Proxive gibi bilinen ve güvenilen markaların ürünleri olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Siyah Sarımsak Nasıl Kullanılır?

Siyah sarımsak günde en fazla 3 diş olacak şekilde sabahları aç karna çiğ olarak tüketilebilmektedir. Aynı zamanda kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte tüketilebilmektedir. Siyah sarımsak tüketilmeden önce mutlaka 60 günlük fermente süresini tamamlaması gerekmektedir. Et ve tavuk yemeklerinde, çorbalarda ve sosların içerisinde kullanılabilen siyah sarımsağı, özellikle ağır egzersiz yapan kişilerin, smoothie içerisine ekleyerek tüketmesi önerilmektedir.

Siyah sarımsakları saklamak da oldukça kolay olmaktadır. Özellikle cam kavanozlarda ağzı kapalı bir şekilde 1 yıl boyunca saklanabilmektedir. Bu nedenle de aslında uzun soluklu bir kullanım imkânı tanımaktadır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: siyah sarımsak, siyah sarımsağın faydaları nelerdir, siyah sarımsak nelere iyi gelir, siyah sarımsak nasıl kullanılır, siyah sarımsak nerede yetişir
Temmuz 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR