Sivilce Neden Olur? Sivilcelerden Kurtulma Rehberi

Sivilce Neden Olur? Sivilcelerden Kurtulma Rehberi

Cilt problemleri söz konusu olduğunda en sık karşılaşılan problemlerden biri de sivilceler olmaktadır. Özellikle ergenlik dönemine gelindiğinde pek çok kişinin sivilce problemleri baş göstermektedir.

Yüzde ya da cildin herhangi bir yerinde çıkan sivilcelerin pek çok farklı nedeni olabilmektedir. Bu nedenlerin başında ise hiç şüphesiz bakteriler ve cilt gözeneklerinin tıkanması gösterilebilmektedir. Bunun yanı sıra vücutta çıkan pek çok sivilcenin aynı zamanda da yağlanmadan kaynaklandığını söylemek gerekmektedir. Çünkü, kişinin cildin yağlanması durumunda sivilce oluşumları daha çok artmaktadır.

Ayrıca, ölü deri hücreleriyle bakterilerin birleşmesi ile de gözeneklerin tıkanması kaçınılmaz olmaktadır. Bu durumda sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Bunun önüne geçebilmek için ise akne ve sivilce bakım ürünleri gibi ürünlerin incelenmesi ve cilt tipinize en uygun olan ürünü kullanmanız önerilmektedir. Aksi takdirde sivilce sorunundan kurtulmak çok zorlu bir süreç olabilmektedir.

Ancak, unutulmaması gereken önemli bir nokta vardır. Bu nokta ise sivilcelerin artmasının pek çok sebebinin olduğu gerçeğidir. Bu kapsamda aslında Nilera Gliserinli Sabun Okyanus gibi doğal sabunların yanı sıra dermatoloğa gidilmesinin iyi bir çözüm olacağıdır. Çünkü, vücutta sivilce çıkmasının karaciğer yağlanması ile de ilişkisinin olabildiği gerçekliği vardır ve bunu öğrenmek için doktora gidilmesi ve uzman görüşü alınması gerekmektedir.

Ayrıca, dar giyilen kıyafetler, sağlıksız beslenme, yağlı besinlerin çok sık tüketilmesi, stres ve hormonal değişimler gibi pek çok sebep sivilce oluşumunu tetikleyebilmektedir. Bu nedenle dikkatli olunması ve La Roche Posay Effaclar Duo Bakım Kremi gibi ürünlerin yanı sıra uzman görüşlerinin de alınması önemlidir.

Sivilce Nasıl Geçer?

Ergenlik döneminde çok ağır olmakla birlikte hayatınızın hemen hemen her anında sivilce sorunu ile karşılaşmanız mümkün olmaktadır. Çünkü, sivilce çıkmasının pek çok nedeni vardır. Bu nedenler bazen sinirsel, bazen içsel bazen de dışsal etkilerdir. Ancak, sivilcelerin hayatın her döneminde potansiyel bir tehlike olduğunun unutulmaması gerekmektedir.

Aksi takdirde sivilceler ile mücadele etmek üstelikte yanlış şekilde mücadele etmek kalıcı izlerin oluşmasına sebep olmaktadır. Bunun önlenmesi için de kişilerin dikkatli olması, uzman görüşü almaları ve akne ile sivilceler için üretilen ürünleri kullanmaları önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: sivilce neden olur, sivilcelerden nasıl kurtulunur, sivilcelerden kurtulma rehberi, sivilce nasıl geçer, sivilce izleri nasıl geçer, cilt sağlığı, cilt bakımı
Ağustos 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR