Sivilce İzlerinde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Sivilce İzlerinde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Sivilce izleri geçmek bilmeyen ya da geçtikten sonra iz bırakan sivilceler ile gelişen, cilt güzelliğimize gölge düşüren ve kurtulmak istediğimiz cilt problemleri arasındadır. Özellikle ciddiye alınmadığında sivilce, akne ve lekeler ciltte kalıcı hale gelip tedavisi zor bir hal alabilir. 

Özellikle hayatımızın belirli dönemlerinde hormonların da etkisiyle yaşanan bazı cilt problemlerinin, aknelerin ve sivilce izlerinin uzun yıllar boyu cildinizde kalma ihtimali vardır. Bu dönemlerde yapılan uygulamalar ve yanlış bakımlar ise cildinizde leke bırakabilen bir başka etmendir. Bu noktada cildimizde akne ve sivilce problemleri yaşanıyorken de cildimiz daha pürüzsüz bir durumdayken de cilt bakımınızı doğru bir şekilde ve doktor gözetiminde ilerletmeniz çok önemlidir.

Sivilce ya da akne problemlerinin kaynağı cildin doğal sebum üretimi ve doğal yağ dengesinin bozulmasıdır. Bu noktada cildin dengesi bozulduğunda ve sebum üretimi gereğinden fazla yapılmaya başlandığında epidermis tabakasında kalıntılar birikmeye başlar ve ciltte gözenekler tıkanmaya başlar. Bu tıkanma sonucunda biriken kalıntılar zamanla belirgin bir hale gelir, ciltte ton farklılıkları yaratmaya başlar ve leke halini alır.

Ciltteki bu dengesizliklerin nedenleri genel olarak dengesiz beslenme, düzensiz uyku, yeterince cilt bakımı ve cilt temizliği yapmamak, sivilce ve akneleri sıkmak ve stres gibi cildimizi anında etkileyen sebeplerle ortaya çıkmaktadır.

Sivilce izleri genel olarak cildin doğal yapısının bozulduğu anlamına gelmektedir. Özellikle sivilcelerin etkisiyle kıl kökü duvarlarında yırtılmalar ve iltihaplanmalar olur. Bu gibi durumlarda ciltteki lekelerin geçmesi için doğru cilt bakımı yapılmalıdır.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce izlerinin geçmesi için cilt tipine ve ciltteki lekelenmelere uygun bakım ve tedavilerin sürdürülmesi gerekmektedir. Cildin yapısının güçlendirilmesi ve yapısının dengesinin yeniden sağlanması önce eğer varsa mevcut sivilcelerin geçmesine sonra da ton farklılıklarının yarattığı lekelenmeleri azaltacak ve cilde pürüzsüz bir yapı kazandıracaktır.

Bu bakımın sağlanabilmesi için cildinize uygun ve amacın sivilce ve lekelerin azaltılması olan sivilce izleri için krem ve serumların tercih edilmesi ve cilt bakımı rutininizin bir parçası haline getirilmelidir. LYN Skincare Sebum Control Cream Spot Treatment 50 ml ve Avene Cleanance Expert Soin Teinte 40 ml ile cildinizin yaşadığı lekelenme problemlerine odaklanan bir bakım sağlayabilir ve nem ile yağ dengesini sağlayıp lekelenmelerinizi azaltabilir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: cilt bakımı, sivilce izleri nasıl geçer, sivilce izlerinden nasıl kurtulunur, sivilceli ciltler için krem, bakım önerileri
Ekim 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR