Sıcak Su Torbası Nedir, Ne İşe Yarar?

Sıcak Su Torbası Nedir - Ne İşe Yarar

Sıcak su torbası yani diğer bir adıyla termofor, kauçuğa benzer maddeden yapılan ve içine konulan suyun ısısını belli bir zaman boyunca muhafaza eden bir ürüne denir. Özellikle üşüme, hastalık ve soğuk olan günlerde tercih edilen bu ürünün kullanımı çok yaygındır. Piyasada farklı tasarım ve renk seçeneklerine sahip sıcak su torbalarını görmek mümkündür. 

Sıcak su torbası kullanımında herhangi bir yaş aralığı söz konusu değildir. Ancak küçük çocuklar için tercih edilen modeller genelde küçük boyutlardadır. Çocukların kullanırken korkmaması için bazı torbalarda desenli kılıflar kullanılabilir. Kılıflar pamuk, elyaf ve polar özelliğine sahiptir. Hangi yaşta olursa olsun kullanılırken içerisindeki suyun sıcak olduğunun unutulmaması gerekir. Bu nedenle özellikle bebeklerde ve çocuklarda gerekmediği sürece kullanılmaması onların sağlıkları açısından önemlidir. Doktorlar genellikle bu tarz ürünlerin kullanımı sırasında koruyucu kılıf olmasını tavsiye ederler. 

Sıcak Su Torbası Ne İşe Yarar?

Sıcak su torbalarını kullanırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, patlatılmamasıdır. Bunun içinde mutlaka uygun koşullarda kullanılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen yaralanma durumlarıyla karşı karşıya kalmak mümkündür, çünkü Türkiye’de sıcak su torbalarının patlaması sonucunda yaralanan çok sayıda kişi vardır. Sıcak su torbalarında işlevin yanı sıra kalitede önemlidir. Yüksek ısıya dayanıklı olması, kapağının kolay açılmaması gibi önlemler profesyonel ürünlerin tamamında mevcuttur.

Hometech WB-30 Elektrikli Sıcak Su Torbası tavsiye edilen ürünler arasındadır. Torba birkaç saat istenilen ısıyı koruyabilme özelliğine sahiptir. Yumuşak kapaklı olan ürün kışın ellerinizin ısıtılması noktasında da oldukça kullanışlıdır.

Sıcak Su Torbalarını Kimler Kullanmamalıdır?

  • Diyabet hastaları,
  • Nörolojik rahatsızlıkları olanlar
  • Nedeni bilinmeyen ağrıların tedavisi,
  • Enfeksiyon hastalıkları

Yukarıda belirtilmiş olan hasta guruplarında his kaybı yaşandığı için olası yanma ya da tahriş durumunda hissetme olmayacağından cilde zarar verilebilir. 

Sıcak su torbası kullanılması çok kolay ancak bilinçsiz bir kullanım neticesinde zarar verebilecek olan bir üründür. Ürünün kullanımında sağladığı faydalar arasında regl dönemlerinde ağrıyı rahatlatma etkisi de vardır.

Cildiniz için sağlıklı ve ekonomik ürün seçeneklerine www.dermoailem.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: sıcak su torbası, sıcak su torbası nedir, sıcak su torbası ne işe yarar, hometech, elektrikli su torbası
Nisan 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR