Sibirya Ginsengi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Sibirya Ginsengi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Günümüzde oldukça popüler olan Sibirya ginsengi, tıpta en az iki bin yıldır kullanılan bir bitkidir. Amerikan ve Asya ginsengi en çok bilinen ginseng türleridir. Asya ginsengi, Amerikan ginsenginden farklı yapıdadır. Sibirya ginsengi nedir? Sibirya ginsengi ne işe yarar? Sibirya ginsengi nasıl kullanılır? soruları en çok merak edilenler arasındadır.

Sibirya Ginsengi Nedir?

Sibirya ginsengi, Çin tıbbında sıklıkla yararlanılan bir bitkidir. Sibirya ginsengi, Sibirya, Japonya, Çin ve Doğu Asya’da yer almaktadır.  Sibirya ginsengi, yüzyıllar boyunca Rusya ve Çin’de pek çok tedavide kullanılmıştır. Sibirya ginsengi bitkisinin faydalı kısımları kökleridir ve tıpta geniş bir kullanıma sahiptir.

Sibirya Ginsenginin Faydaları

Sibirya ginsengi bağışıklık sisteminin güçlenmesi, bedeni zararlı toksinlerden arındırma, enerji seviyesini artırma ve yaşlanmayı geciktirme gibi özelliklere sahiptir. Canlılık, performans artışı gibi pek çok faydası yer almaktadır. Fiziksel ve zihinsel aktiviteyi artırmasının yanı sıra kanser hücrelerine karşı savunma mekanizmalarını harekete geçirmektedir.

Sibirya ginsengi anti-enflamatuvar olarak kullanılabilir. Sibirya ginsengi performans artışı, yorgunluk azaltıcı ve canlılık verici etkiye sahiptir. Sibirya ginsenginin beynin çalışma fonksiyonlarını artırıcı etkisi bulunur.

Sibirya ginsengi vücutta yer alan zararlı maddeleri öldürücü etkisi bulunan hücrelerin artışını sağlamaktadır. Kan basıncını dengeler ve kan şekerini düşürür. Sibirya ginsengi ayrıca kalp ve kan dolaşımında olumlu etkilere sahiptir.

Sibirya ginsengi bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle bağışıklığın güçlendirilmesi için de tüketilmektedir.

Sibirya ginsengi soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda bağışıklığın güçlenmesi için kullanılmaktadır.

Sibirya Ginsengi Nasıl Kullanılır?

Sibirya ginsengi pek çok etkisiyle dikkat çeken bir bitkidir. Takviye gıda olarak alınabilen Sibirya ginsengi kapsül şeklinde satılmaktadır. Solgar Siberian Ginseng Root Extract, Sibirya ginsengi içeren gıda takviyesidir. Günde 1 bitkisel kapsülün tercihen yemek zamanı alınması tavsiye edilmektedir. Vegan ve vejetaryenler için uygun olan Solgar Siberian Ginseng Root Extract, maya, gluten, buğday, soya ve süt ürünleri gibi ürünleri içermez. Sibirya ginsengi kök tozu içeren bu ürün şeker, tuz ve nişasta da içermemektedir. Yapay aroma, tatlandırıcı ve koruyucu kullanılmamaktadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: sibirya ginsengi nedir, sibirya ginsenginin faydaları nelerdir, sibirya ginsengi nasıl kullanılır
Eylül 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR