Selenyumun Bağışıklık Sistemine Etkisi

Selenyumun Bağışıklık Sistemine Etkisi

Bağışıklık sistemi için önemli olan bazı vitaminler vardır. Bunların bir kısmını vücut içeriden üretirken bazılarını ise dışarıdan almak gerekir. Yeterli ve dengeli beslenemeyen kişiler ise bu gıdaları tüketmediklerinde vitamin açığı ortaya çıkar dolayısıyla bu da bağışıklık sisteminde zafiyete neden olur.

Aşağıda bahsedeceğimiz selenyumun ise bağışıklık sistemi üzerinde çok büyük etkileri vardır. Bu nedenle makalemizde selenyum nedir ve ne işe yarar? Bu konu hakkında bilgi verelim istedik.

Selenyum, esansiyel içeren bir mineraldir ve dışarıdan alınması zorunludur. İnsan vücudunda birçok enzimin yapısına yardımcı olur. Troid bezinin çalışmasında önemli bir yol oynar. 

Selenyum İçeren Besinler Nelerdir?

Selenyum bahsettiğimiz gibi besinlerle vücuda alınır. Örneğin günlük tükettiğimiz suların içerisinde belli miktarda selenyum vardır. Hayvansal ve bitkisel gıdalarda farklı miktarlarda ve yapılarda selenyum vardır. Bunun için her iki yönlü beslenme oldukça önemlidir.

Selenyum yönünden zengin olan besinlere baktığımızda şunları sayabiliriz: Yağlı tohumlar, kabuklu yemişler, tavuk, balık, hindi eti, deniz ürünleri, tahıllar ve yumurta

Vücudun ihtiyacı olan selenyum miktarı kadınlarda ve erkeklerde aynı orandadır. Bu miktar günlük 70 mg olarak belirtilebilir. Eğer yüksek oranda selenyum alınırsa bu durumda zehirlenme meydana gelebilir. Lakin bir insanın selenyum zehirlenmesi yaşayabilmesi kolay değildir, bu nedenle nadir görülebilen bir durumdur.

Selenyum zehirlenmesinin olması durumunda ise bulantı, kusma, ishal, saç ve tırnaklarda zayıflık gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Eğer vücudunuzda selenyum eksikliği varsa bu durumda dışarıdan takviye edebilmek için Venatura Selenyum 90 Tablet kullanılabilir.

Takviye gıdalar insanların herhangi bir nedenden dolayı alamadıkları mineral ve vitaminlerin alınmasını sağlar. Bunun içinde kolay ulaşılabilir olmaları önemlidir.

Selenyumun Bağışıklığa Etkisi

Bağışıklık sadece dışarıdan alınan zararlı mikroorganizmalara karşı değil aynı zamanda insan vücudunda kanserleşme eğiliminde olabilecek hücrelere karşı da görev yapar. Bunun içinde karaciğer, dalak ve lenf modlarında çok miktarda selenyum vardır.

Selenyumun eksik olması durumunda grip gibi basit bir şekilde atlatılacak olan hastalıkların seyri de ağır olur.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: selenyumun bağışıklık sistemine etkisi nelerdir, selenyum içeren besinler nelerdir, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Aralık 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR