Şeker Hastalığı Nasıl Önlenir

Şeker Hastalığı Nasıl Önlenir

Şeker tanı konulduktan sonra iyileşmesi mümkün olmayan kronik bir hastalıktır. Bu nedenle, şeker hastalığının tedavisi yerine, önleme yöntemlerini uygulamak daha mantıklıdır. 

Şeker Hastalığı Nasıl Önlenir?

Şeker hastalığı, yetişkinlerde göz kusurları ve böbrek yetmezliğinin önde gelen nedenidir. Yapılan araştırmalara göre şeker hastalığı olan kişilerin kalp ve diğer kronik hastalıklara yakalanma riski daha yüksektir. Yaşam tarzınızda yapacağınız ufak değişiklikler sadece diyabetin önlenmesinde değil, aynı zamanda gelecekte çeşitli kronik hastalıklardan korunmanızı da sağlar.

İdeal Kilo

İdeal kiloya sahip olmak, şeker hastalığını önlemenin ilk yoludur. Aşırı kilolu insanlar bu hastalık için risk grubundadır. Obezite, metabolizmanın çalışmasına etki eder, bu da vücuttaki hücrelerin insüline düzgün tepki verememesine neden olur.   

Dengeli Beslenme

 İyi bir diyet, şeker hastalığını önlemenin başka bir yoludur. Diyet sayesinde ideal vücut ağırlığınızı kontrol altına alır ve şeker riskini azaltırsınız. Yağlı yiyecekler, yüksek şeker ve fast food tarzı beslenme, diyabete davetiye çıkarır.

Spor Yapmak

Düzenli olarak yapılan spor ve fiziksel aktivite, şeker hastalığının önlenmesi için güçlü bir yol olarak gösterilebilir. Günde en az 30 dakika spor yapmak kiloların kontrol altında olmasına destek olacaktır. Kendinizi zorlamak zorunda değilsiniz, evde hafif egzersizlerde tercih edebilirsiniz.

Bol su için

Su böbrek taşlarını temizler. Ancak suyun yerine koymaya çalıştığınız enerji içecekleri, gazlı ve şekerli içecekleri tüketmemeniz gerekir. İçme suyu diyabetin önlenmesine yardımcı olur, çünkü su şeker içermediği için kan şekeri seviyesini arttırmaz.  

Sigarayı bırakın

Sigara içmek kansere, kalp krizine, iktidarsızlığa ve hatta şeker hastalığına neden olabilir. Tip 2 diyabetlilere baktığımızda büyük bir oranının sigara içtiğini görebilirsiniz. Günde 20'den fazla sigara içen kişinin şeker hastası olma riski %61 artar.

Şekeri azaltın

Araştırmalar, fazla şeker ve rafine karbonhidrat tüketmenin diyabet riskini artırabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, tatlı yiyeceklerin tüketimini sınırlamak, diyabeti önlemenin kesin bir yolu olabilir. Çoğu tatlı yiyecekler, şeker bağımlılığı yaptığı için kilo alımına neden olabilir. Tatlıları sevenler için, porsiyonları sınırlamak kolay olmasa da en iyi şeker hastalığı önleme yöntemidir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: şeker hastalığı, şeker hastalığı nasıl önlenir, dengeli beslenme, spor yapmak, sigara bırakma, sigarayı bırakma
Haziran 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR