Sebum Nedir? Ciltte Sebum Dengesi Nasıl Sağlanır?

Sebum Nedir? Ciltte Sebum Dengesi Nasıl Sağlanır?

Ciltte yağlanma problemi pek çok kişinin karşılaştığı, rahatsızlık veren bir durumdur. Ciltteki yağlanmalar pek çok nedene bağlı olarak oluşabilir. Yağlanma oluşmasının nedenlerinden biri, sebum dengesinin sağlanamamasıdır. Cilt üzerinde meydana gelen sivilce, siyah nokta ve yağlanma nedeniyle oluşan parlama gibi problemler sebum miktarının kontrol altına alınamamasından kaynaklanabilir. 

Sebum cildimizde yağ bezleri tarafından salgılanan ve cildimizin yağ üreten dokusudur. Vücudun işleyişinde önemli bir yere sahip olan ve cilt sağlığını koruyan yağ bezleri sebum salgılar. Sebum yüzde, saç derisinde ve sırt gibi bölgelerde görülür. Sebum yağ, cilt ve ter hücrelerinden meydana gelir. Cildin nem oranını dengeleyen sebum cildin neminin iç kısımda tutulmasını sağlar. Cilt nem dengesini koruma görevi üstlenen sebum cilde elastikiyet sağlar.

Sebumun temel hedefi, cilt ve saçlı deriyi korumak ve dış etkenlere karşı dayanıklılığı sağlamaktır. Sebum ayrıca antimikrobiyal etki ve hassasiyete karşı direncin desteklenmesinde etkilidir. Bu nedenle sebum miktarının az üretilmesi durumunda cilt problemleriyle karşı karşıya kalmak mümkündür.

Ciltte sebum dengesinin sağlanması oldukça önemlidir. Ciltte sebum birikmesi cilt problemlerinin oluşmasına yol açar. Aşırı yağlı yemek tüketme, cildin günlük olarak temizlenmemesi ve çevresel faktörler sebum birikmesine neden olabilir. Bu nedenle sebum düzenli olarak ciltten temizlenmeli ve ciltte sebum dengesi sağlanmalıdır.

Ciltte Sebum Dengesi Nasıl Sağlanır?

Sebum miktarının dengelenmesi cilt sağlığı açısından önemlidir. Sebum miktarının artması ciltte yağlanma sorunlarının meydana gelmesine neden olur. Yağlı cilt ise akne ve sivilce oluşmasını sağlar. Bu nedenle sebum dengesini sağlamak pek çok cilt probleminin oluşmasını engelleyecektir. Sebum dengesini sağlamak için cilt bakımı düzenli olarak yapılmalıdır.  

Sebum dengesini sağlamak için sebumu kontrol eden ürünler kullanabilirsiniz. Bu ürünler düzenli olarak kullanılması halinde nem dengesini korumada ve sebum dengesini sağlamada etkilidir. Sebum dengeleyici ürünler kullanmadan önce cilt temizliğini doğru bir şekilde yapmak gerekir. Cilt temizleme ürünleri ile cildinizi derinlemesine temizlemelisiniz. Temizleme jeli, tonik ve belirli aralıklarla maske veya peeling yaparak cildinizi temiz tutmanız gerekir. Cilt temizliğinin ardından sebum kontrol edici ürünleri düzenli kullanarak sebum dengesini sağlayabilirsiniz.

Incia Sebum Kiti cildin yenilenmesini sağlayan yağlarla canlı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Çay ağacı yağı ve diğer bitki yağları ile cildinizi temizlerken nemlenmesini ve daha parlak görünmesini sağlar. Çay ağacı yağı ile sivilce oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Sabah ve akşam cildi temizledikten sonra ciltte bulunan lekeli alanlara uygulayabilirsiniz.

Etiketler: sebum nedir, ciltte sebum dengesi nasıl sağlanır, cilt bakımı
Mayıs 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR