Sebum Dengesi: Sebum Dengeleyici Ürünler Nelerdir?

Sebum Dengesi: Sebum Dengeleyici Ürünler Nelerdir?

Sebum ciltte ve saçlarda bulunması gereken bir yağ türüdür. Eksikliğinin sorun olmasının yanı sıra fazlası da problem yaratır. Ciltte ve saçlarda bulunan sebumun görevi çevresel etkenlere karşı korunmasını sağlamaktır, yani sebumun fazla olması zararlı mı derseniz hayır diyebilir. Ancak ciltte ve saçlarda dengesiz bir şekilde bulunması cildin olması gerektiğinden daha yağlı görünmesine de neden olacaktır.

Sebum Ciltte Ne İşe Yarar?

Sevum cildin nem dengesinin korunmasında önemli bir rol oynar.  Cildin esnek kalmasına destek olurken bakterilere karşı koruyucu bir kalkan görevi görür. Vücutta sebum miktar bebeklerde daha fazladır, fakat yaşın ilerlemesiyle birlikte azalmaya başlar. Ergenlik döneminde üst seviyeye çıkıyor olması cildin sivilcelenmesini sağlar.

Sebum Fazlalığı Neden Olur?

Sabum miktarının vücutta normalin üzerinde bulunması birkaç nedene bağlıdır. Örneğin; tüketilen gıdalar, hormonlarda meydana gelen değişimler, kimyasal ve sert sabun kullanımı ve bazı ilaçlar sebum dengesizliğine neden olur. Ciltte sebum miktarının artmış olması demek cildin nem dengesini istenilen boyutta yapamadığı için gözeneklerin tıkanması anlamına gelir. Eğer gözenekler açılmazsa bu durumda siyah noktalar oluşur ve cilt akneli bir görüntüye sahip olur. Lyn Sebum Dengeleyici Set cildinizin sebum dengesinin korunmasını sağlar. Paraben içermeyen ürünün içeriğinde defneyaprağı suyu, çay ağacı yağı, salisilik asit bulunmaktadır.

Sebum fazlalığının etkenlerinden birisi de cildin estetik açıdan istenilen görüntüye sahip olmamasıdır. Cilt olması gerektiğinden daha fazla yağlı olacağından dolayı parlak bir görüntü ortaya çıkar. Bunun beraberinde getirdiği bir başka sorunda makyaj ürünlerinin kullanımının zorlaşmasıdır. La Roche Effaclar Matt 40 ml - Sebum Dengeleyici Matlaştırıcı Krem ciltteki parlaklığı alarak daha güzel bir makyaj zemini oluşmasını sağlar.

Ciltteki parlak ve yağlı görüntüyü giderebilmek önemlidir. Nemlendirici Onarıcı bakım ürünleri sayesinde arttık bu problemler geride kalırken sebumun artmasını sağlayacak gıdaların tüketilmesi de faydalı olacaktır. Makarna, un, gazlı içecekler, ekmek gibi gıdalar ciltteki sebum miktarını artırırken yukarıda bahsettiğimiz durumun yaşanmasına neden olur.

Cilt bakım ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: sebum dengesi, sebum ciltte ne işe yarar, sebum fazlalığı neden olur, cilt bakımı
Ocak 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR