Sarı Dişler Nasıl Beyazlatılır?

Sarı Dişler Nasıl Beyazlatılır?

Hepimiz güzel bir gülüş için beyaz dişler isteriz. Fakat günlük içerisindeki fazla çay ve kahve gibi değişik tüketim alışkanlıklarımız dişlerimizin rengini ve ağız sağlığımızı etkilemektedir. Bu gibi sebeplerle oluşan sarı dişler çoğu kimsenin mustarip olduğu ve kurtulmak istediği bir problemdir.

Dişlerimizin en üst tabakasını oluşturan diş minesi dokusu cansız ve hücre bulunmayan sert bir dokudur. Bu dokunun gelişimi esnasında canlı olan hücreler diş gelişimi esnasında ölür ve ölen hücreler diş yüzeyinde gözle görülemeyen porlu bir yapı oluşturur. %97 oranında inorganik maddelerden oluşan porlu mine dokusu kristalize bir yapıdadır. Yüzeysel diş lekeleri zamanla derinleşip içsel lekelere dönüşebilir.

Kristalize ve porlu yapıdaki diş minemiz zamanla tükettiğimiz besinler, içecekler ve sigara gibi etmenlerle kirlenir ve sararır. Bu noktada en başta parlak ve şeffaf olan diş minesi zamanla diş ucundan başlayarak diş etine doğru koyulaşacak şekilde sararabilir.

Dişler Nasıl Beyazlatılır?

Sararan dişlerinizi beyazlatmak için deneyebileceğiniz yöntemler evde kendiniz yapabileceğiniz yöntemlerden diş estetiğine kadar varmaktadır. Dişlerimize gereken bakımı günlük olarak yapmamız gerektiğini önceden belirtmekte fayda var. Günde en az iki kez dişlerimizi fırçalamamız gerektiğini unutmamalısınız.

Dişlerimizi beyazlatmak için kullanabileceğimiz yöntemlerden biri beyazlatıcı içerikli diş macunlarını düzenli olarak kullanmaktadır. Bu yöntem tek başına bir çözüm olmamakla beraber dişlerinizin temizliğini sağlarken porların temizlenmesine fazladan bir özen gösterebilmenize yardımcı olur.

Beyaz dişlere kavuşmak için diş estetiği gibi daha meşakkatli ve kalıcı yöntemlere başvurmadan önce denemenizin faydalı olacağını düşündüğümüz diş beyazlatıcı yöntemlerden biri de diş pastaları ve diş beyazlatıcılarıdır.

Diş pastaları aromalı yapılarıyla ağzınızı ferahlatırken diş tartarları ve diş çürümelerine karşı bakterilerle savaşan ve ağız sağlığınızı destekleyen bir beyazlatma yöntemidir. Diş çürümeleri, ağız kokusu ve tartarların asıl sebebi olan bakterilerin ağızdan uzaklaştırılması bu noktada önemlidir.

Dişlerinizi beyazlatırken bu işlemi daha etkili hale getirmek için kullanabileceğiniz bir yöntem de leke giderici diş temizleme aparatlarıdır. Nanoteknoloji kullanan diş temizleme aparatlarının sahip olduğu ince kılcallar sayesinde diş minesine zarar vermeden inatçı sarılıkları temizleyebilir ve diş inesini arındırabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: sarı dişler nasıl beyazlatılır, diş beyazlatıcı, dişler nasıl beyazlatılır, beyaz dişler nasıl sağlanır, ağız sağlığı, diş bakımı
Eylül 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR