Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Şampuan seçerken dikkat edilmesi gerektiğini az çok bilirsiniz. Çünkü piyasada insan sağlığını tehdit edebilecek pek çok sahte şampuan vardır. Bu makalemizde saçlarınız ve genel vücut sağlığınız için önemli şampuanları alırken neye dikkat etmeniz gerektiğini belirtelim.

Şampuan Alırken Dikkat Edilecek 5 Madde Nedir?

Saç çevresel etkenlerle en çok mücadele etmesi gereken organdır.  Bu nedenle yazın ve kışın saçların koruyucularla desteklenmesi uzun ve kısa vadeli yıpratıcılardan uzak tutulması gerekir.

Saça Uygun Şampuan

Şampuan seçiminde en önemli nokta saç tipine uygun olan şampuanların seçilmesini sağlamaktır. Piyasadaki şampuanlar farklı içerik ve özelliklere sahip olduğundan ilk gördüğünüzü almak yerine saçınızın tipine uygun olanı seçmenizde fayda vardır.

Şampuan Paraben İçermemeli

Paraben, ciltte tahriş gibi sorunlara neden olabilecek bir maddedir. Seçtiğiniz şampuanın içinde paraben olmaması bu nedenle önemlidir. Paraben saç derisinin kurumasına neden olacağı gibi saçların dökülmesini de sağlayabilir. İçeriğinde bitkisel ve doğal yağların bulunduğu şampuanlar saçların daha fazla güçlenmesine neden olur.

Saç Dökülmesi İçin Omega 6 ve Omega 9 İçermeli

Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri saç dökülmesine karşı oldukça etkilidir. Saç tellerini dış etkenlere karşı koruyan bu yağlar saçların güçlenmesine yardımcı olur.

Kepeğe Karşı Koruyucu Etkiye Sahip Olmalı

Kepek sadece estetik olarak çirkin görüntüye sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda saç diplerinin kuruduğunu gösterir. Kuru saç derisi saçların cansız kalmasına neden olurken zamanla saç dökülmesine kadar giden süreci başlatabilir. Ogansia Men Kepek Önleyici Şampuan 285 ml,  özel formülü sayesinde kepeğin oluşumunu önlemeye ve mevcut kepeğin azaltılmasına yardımcı olur. Günlük hayatın getirdiği yıpranmalara karşı saçlarınızın güzelliğini korur, saçlarınızın daha parlak ve daha canlı görünmesini sağlar. Piyasada kepek karşıtı birçok şampuan markası bulunmaktadır. Sitemizden de bu şampuanlar arasından sizin için en uygun olanı seçip sipariş edebilirsiniz.

Saçlar zamanla yıpranır ve zarar görür. Bu etkileri en aza indirmek için doğru şampuanı seçmek çok önemlidir.

Saç bakım ürün çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: şampuan, kepek karşıtı şampuan, şampuan seçerken nelere dikkat etmeliyiz, şampuan önerileri, şampuan seçimi nasıl olmalı
Mayıs 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR