Salisilik Asit Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Salisilik Asit Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Güzel bir cilde sahip olmayı kim istemez ki? Son dönemlerde cilt bakımında öne çıkan salisilik asit pek çok cilt bakım ürününde kendine yer bulmaktadır. Özellikle kozmetik ürünlerinden toniklerin içeriğinde yer alan salisilik asidin faydaları ile kozmetik sektöründe ön plana çıkmaktadır. Salisilik asidin cilde faydalarını sizler için bir araya getirdik.

Cilt güzelliğinde sıklıkla tercih edilen salisilik asit halk arasında bilinenin aksine kimyasal değildir. Salisilik asit faydaları bakımından oldukça değerlidir. Yüzde biriken ölü hücreleri temizleyen ve siyah noktaların oluşmasını engelleyen salisilik asit pek çok kozmetik ürününde yer almaktadır.

Salisilik Asit Nedir?

Beta hidroksi asit grubunda yer alan salisilik asit cilt bakımı ve güzelliğiyle dikkat çeker. Yağda çözünebilme özelliği bilinen beta hidroksi gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. Antibakteriyel özelliğiyle ön plana çıkan salisilik asit cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Ciltteki tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olan salisilik asit cilt problemlerinin çözülmesinde etkilidir.

Salisilik Asit Ne İşe Yarar?

Salisilik asit faydaları bakımından oldukça zengindir. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen salisilik asidin faydaları şu şekilde sıralanabilir.

Gözenek Görünümünü Azaltır

Salisilik asit, yağda ve suda kolaylıkla çözünebilen bir yapıdadır. Kolay çözünen yapısı sayesinde gözeneklere nüfuz ederek gözenek görünümünü azaltır. Salisilik asit ile cildiniz arındırılır.

Yağ Dengesini Korur

Salisilik asit fazla sebumla savaşır. Gözeneklerdeki fazla yağı temizleyen salisilik asit, en çok görülen cilt problemleri arasında yer alan sivilce ve akne oluşumunun önüne geçer.

Ölü Hücreleri Temizler

Salisilik asit peeling özelliği ile ciltteki ölü hücreleri temizler.

Erken Yaşlanmayı Önler

Salisilik asit kırışıklık ve ince çizgilerin oluşumunu geciktirir. Düzenli kullanım halinde etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

La Roche Posay Effaclar Peeling Etkili Leke Karşıtı Serum günlük peeling etkili leke karşıtı serumdur. Salisilik asit ve glikolik asit içeren La Roche Posay Effaclar Peeling Etkili Leke Karşıtı Serum akneye eğilimli ciltler için kullanıma uygundur. Cildin fazla sebumdan arınmasına ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: salisilik asit nedir, salisilik asitin cilde faydaları nelerdir, salisilik asit ne işe yarar, salisilik asitin gözeneklere faydası, cilt bakımı
Eylül 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR