Sağlıklı Yaşamın Sırrı Probiyotik Beslenme

Sağlıklı Yaşamın Sırrı Probiyotik Beslenme

Probiyotikler “pro” ve “biota” olmak üzere 2 temel kökten meydana gelen ve anlam bakımından da “for life” yani “yaşam için” anlamına gelen bir birleşik kelimedir. Probiyotikler insan yaşamı için gerekli canlı mikroorganizmalar olarak ifade edilebilmektedir.

Prebiyotikler ise insan vücudunda normal şartlarda da var olan yararlı yaşamsal bakterilerin etkisini arttırmaktadır. Prebiyotikler, sindirilmeden kalın bağırsağa kadar ulaşabilen gıda içerikleri olarak aktarılabilmektedir.

Probiyotikler Çok Çalışkanlardır

Yaşamamıza yardımcı olan bu yararlı bakteriler, kalın bağırsakta koloniler halinde yaşamaktadır. Ancak buna rağmen doğal yapımızla muhteşem bir uyuma sahip olmaktadırlar. Sindirim sistemimize direnç kazandırmakta ve sindirime yardımcı olmaktadır. Probiyotikler toksinleri ve vücutta oluşan diğer atıkları sindirmektedir. Antimikrobiyal maddeler, vitaminler, vitamin ve mineral emilimini kolaylaştırıcı maddelerdir. Aynı zamanda da Probiyotikli Kefir Mayası ürünler kullanıldığı takdirde de bağışıklık sistemini uyarıcı maddeler salgılanmaktadır. Bu durumda sağlığınıza katkı sağlamaktadır.

Probiyotikler, hastalıklara neden olan patojen bakterilerin üremesini önlemektedir. Bu açıdan da antimikrobiyal bir etki göstermektedir. Böylelikle de zararlı bakterilerin sindirim sistemine yerleşmesine engel olmaktadır. Sindirim sisteminde medyana gelen toksinlerin ve diğer atık maddelerin zarar vermesini önlemektedir. Sindirimi kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olmaktadır.

Bağışıklık sistemini uyararak harekete geçirmekte ve güçlendirmektedir. Karsinojen oluşumunu önlemektedir. Bağırsak hareketini hızlandırmakta ve düzenlemektedir. Kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin emilimini ve vücuda faydasını (biyoyararlılık) yükseltmektedir. Kandaki kolesterol ve trigliserid düzeylerini olumlu yönde etkilemektedir.

Hastalığa neden olan mikroorganizmaların çoğalmasını önleyerek enfeksiyon gelişme riskini azaltmaktadır. Bu nedenle de probiyotik alırken Biodesis gibi kaliteli markaların takviyelerini almak önerilmektedir. Böylelikle daha sağlıklı bir hayatın kapısının açılmasına olanak tanınacaktır.

Probiyotikler ve İnsanlık Arasındaki Kuvvetli Bağ

Anne karnındaki bebeklerin normal florası steril bir durumdadır ve normal doğumla birlikte oluşan flora hayat boyu sabit kalmaktadır. Bu bağlamda da sindirim sistemi dışarıdan gelen her türlü zararlı gıdaya karşı dikkatli olmaktadır.

Bu noktada doğumla kazanılan ve zamanla gelişen “yaşam bakterileri” çok önemli olmaktadır. Bu yaşam bakterileri de prebiyotikler ve probiyotiklerdir. Bundan kaynaklı olarak erken doğan bebeklerin, savunma sistemleri zayıf olmaktadır. Bu durumda geç gelişmelerine ve hastalıklara karşı savunmasız oldukları anlamına gelmektedir. Bu sebeple de ilk günlerden itibaren Biodesis Probiyotikli Yoğurt Mayası gibi probiyotik gıda takviyelerinin kullanılması önemli olmaktadır. Bu gıda takviyeleri annenin ve bebeğinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilmektedir. Bu açıdan da probiyotiklerin insan sağlığı üzerinde etkileri büyüktür.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: probiyotik, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşamın sırrı probiyotik beslenme, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Haziran 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR