Sağlıklı Uzayan Tırnaklar İçin 5 İpucu

Sağlıklı Uzayan Tırnaklar İçin 5 İpucu

Günümüz dünyasında tırnak bakımı hem kadınlar hem de erkekler için çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü güzel bir el için ilk öncelik güzel tırnaklardır. Elin bakımlı olduğunu gösteren ise tırnaklardır. Bu nedenle sizler için el bakımı ile ilgili birkaç ipucu derledik.

Tırnaklarınıza İyi Bakın

Tırnaklarınız çok çabuk kırılıyor ise ilk olarak bunun bir sağlık sorunu olabileceğini düşünmeniz önerilmektedir. Kalsiyum takviyesi almak, bol su içmek, meyve-sebze ağırlıklı beslenmek gibi önlemler almanız ve bu önlemlerle sorunu kısa sürede çözebilme yoluna gitmeniz önerilmektedir.

Bunun yanı sıra eğer tırnak yemek gibi alışkanlıklarınız varsa bunu engellemek adına psikolojik destek ve motivasyon çalışmaları yapmanız önerilmektedir. Aynı zamanda da TTO Gold Nail Tırnak Solüsyonu gibi tırnak güçlendirici serumlar kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Tırnaklarınızı Doğru Törpüleyin

Tırnaklarını törpüleme biçimi de tırnak sağlığı için dikkat edilmesi gereken bir konu olmaktadır. Örneğin; evinizdeyken manikür yapıyor ve tırnaklarınızı küt kesip küt olarak şekil veriyorsanız bu durum tırnağınızın takılma olasılığı arttıracak ve kırılmasını neden olacaktır.

Bu yüzden küt kesmeyi tercih ediyorsanız, sivri köşeleri mutlaka hafifçe yuvarlamanız daha sağlıklı bir tırnak bakımı için önerilmektedir. Bunun yanı sıra törpü seçimi de bir o kadar önemli olmaktadır. Sert ve metal törpüler kullanıldığı zaman tırnaklarının daha kolay kırılma ihtimali arttığı için özellikle yumuşak tırnağa sahip olanlar kâğıt ya da cam törpüleri tercih etmelidir.

Ojelerinizi Düzenli Temizleyin

Oje yenilerken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bunların başında da oje yenileme öncesinde bir ya da iki gün beklemek önerilmektedir. Böylelikle tırnaklarınız nefes alacak ve daha sağlıklı olacaktır.

Tırnaklarınızı temizlerken kullandığınız her bir ürüne özen göstermeniz gerekmektedir. Örneğin; oje temizleyiciniz aseton içerse de içermese de tırnakların için yıpratıcı bir özellik gösterebilmektedir ve tırnağının incelmesinin yanı sıra kâğıt gibi soyulmasına da sebep olabilmektedir. Bu etkileri önlemek adına ojelerinizi temizledikten sonra mutlaka ellerinizi sabunlayarak yıkamanız ve ardından da el kremi kullanmanız önerilmektedir.

Tırnak Etlerinizi Kesmeyin

En yaygın hatalarından biri de tırnak etlerini (kütikülleri) kesme hatasına düşmektir. Kütiküllerini kestiğinde, daha fazla kalınlaşmalarına neden olduğunuz ve daha çabuk büyümelerine zemin hazırladığınızı unutmamanız gerekmektedir.

Baz Kat Oje Uygulayın

Ojelerinin altına mutlaka base coat, yani şeffaf oje uygulanması önerilmektedir. Bu sayede ojelerin kalıntı bırakmadan silineceği ve farklı sorunlara neden olmayacağı unutulmamalıdır.

Bu sayede tırnaklarınız daha fazla hava alacak ve mantar gibi sorunlarla karşılaşmanız azalacaktır. Oje öncesinde baz kat uygulamadığında tırnağın ojenin içerisindeki renk pigmentlerini emeceği ve tırnak yüzeyinde bozulmaların oluşabileceği unutulmamalıdır. Aynı zamanda da Wartner Tırnak İçin Jel gibi jellerin kullanılması ve bu sayede de yanlış kullanım sonucu oluşabilecek sorunları ortadan kaldırmanız mümkün olmaktadır.
Etiketler: tırnak, sağlıklı uzayan tırnaklar, tırnak bakımı, el bakımı, tırnak solüsyonu
Mayıs 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR