Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler

Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler

Saçlar ilk görüşte dikkati üzerine çekebilen bir organdır. Bunun içinde saçlarınız henüz varken, var olmasını ve canlı kalmasını sağlayabilmek önemlidir. Hayal ettiğiniz güzel saçlara ulaşabilmek için ise birtakım kurallar var. Bu kurallara uymamanız halinde saçlarınızın dökülmemesi, cansız görünmemesi için de hiçbir neden yoktur.

Saç tipleri kişiden kişiye değişiklik gösterir bunun için saç bakımının da mutlaka kişiye özel olması gerekir. Saçlarınızın tipini belirledikten sonra yapacağınız bakım onların sağlıklı kalmasına neden olacaktır. 

Kuru saçlara bakım nasıl yapılır?

Kuru saçlara sahipseniz, bakım sırasında yapmanız gereken şey saçlarınızı yıkarken şampuanı saç köklerine doğru iyice yedirmek olmalıdır. Durulama aşamasında ise olabildiğince nazik olun yeterli olacaktır.

Normal saçlara bakım nasıl yapılır?

Normal saçlar bakımı en kolay olan saç tipidir. Bu tip bir saça sahipseniz yapmanız gereken yıkama işlemi sırasında dairesel hareketlerle saçlarınızı ovalamak olmalı. Şampuan bu şekilde saçlarınıza iyice yedirilirken sonrasında iyice durulanması gerekir. Durulama sırasında eğer ki saçlarınızda sabun artığı kalırsa kurumaya başlar ve matlaşır. Bu da cansız ve sönük saçlar anlamına gelir.

Saç Bakım Şampuanı Nasıl Seçilir?

Saç bakım şampuanları iki şekilde satılır. Birincisi sade ikincisi ise krem ve şampuan ir arada. Eğer yağlı saçlara sahipseniz bu durumda kremli bir şampuan kullanmanız saçlarınızın daha da yağlı olmasına neden olur ve bu şekilde saçlarınıza şekil vermeniz zorlaşır. Kuru saçlara sahipseniz krem ve şampuan bir arada olanları tercih edebilirsiniz. Böylelikle saçlarınızı besler ve hacim kazanmasını sağlarsınız. 

Seranem Nemlendiricili Saç Bakım Şampuanı, yoğun nemlendirici ve besleyicidir. Anti-aging etkili argan çekirdeği ekstraktı ve saçın yeniden yapılanması için gerekli keratin ve proteinler içerir.

Durulama Suyu Nasıl Olmalı?

Bazı kişiler saçlarını sıcak suyla yıkadıklarında daha temiz olduğunu düşünebilir, ancak sıcak su saçlarınıza yarardan çok zarar verecektir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra durulama aşamasında mutlaka ılık su tercih etmelisiniz. Bu sayede saçlarınız kendini toparlayacak ve daha kolay şekil alacaktır.

Saç Nasıl Yıkanmalıdır?

Saçınız ister yağlı olsun ister normal, kesinlikle yıkama sırasında hassas hareket etmelisiniz. Saçınıza zarar verecek derece de yıkamak sağlıklı bir çözüm olmayacaktır.

Saç bakım ürünleri ile ilgili https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: sağlıklı saçlar için öneriler, kuru saç bakımı, normal saç için bakım, saç bakımı, saç nasıl yıkanmalı, saç bakım şampuanı, saç bakım kremi
Temmuz 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR