Saçları İpeksi ve Pürüzsüz Yapmanın 6 Harika Yolu

Saçları İpeksi ve Pürüzsüz Yapmanın 6 Harika Yolu

Mükemmel bir şekilde giyinmek ve modaya uygun makyaj uygulamak, muhteşem saçlar olmadan tamamlanmış sayılmaz. Güzel ve parlak saçlar her kadının hayalidir ve varlığınızın bulunduğunuz ortamda en iyi şekilde hissedilmesini sağlamak istiyorsanız birtakım hususlara dikkat etmeniz gerekir.

Yazımızın devamında, saçlarınızı ipeksi pürüzsüz hale getirmenin 10 harika yolunu sizin içi listeledik.

1.Saç Kurutma Makinesi Kullanmayın

Saç kurutma makineleri aşırı sıcaklık verdiklerinden dolayı saçlarınızı yakar ve bu sayede kırılmasına ve zarar görmesine neden olur. Eğer aniden dışarı çıkmanız gerekmiyorsa kesinlikle fön makinesi kullanmaktan uzak durun, ancak illa ani dışarı çıkmanız gerekiyorsa bu durumda fön makinesini çok kısa bir süre kullanabilirsiniz.

2.Çok Fazla Renk Değişimi

Kadınların en büyük zevki saç boyatmak, ancak bazı kadınlar saçlarının rengiyle çok fazla oynayabiliyor. Sağlıklı bir saç doğal bir saçtır ve kolay kolay yıpranmaz. Siz çok sık saçlarınızı boyatıyor ve özellikle renk değiştiriyorsanız bu durumda boyanın içerisinde olan kimyasallar saçlarınıza zarar verecektir.

3.Bilinçsiz Saç Kremi Kullanımı

Şampuanlar her ne kadar saçlar için önemliyse kremlerde aynı öneme sahiptir. Ancak yağlı saçlarınız varsa kremleri tek başına kullanmamanız gerekir. Saç kremi kullanırken şampuanla aynı markayı kullanabilirsiniz.  Güçlü formüle sahip Vichy Dercos Densi-Solution Conditioner 150m içeriğindeki E vitamini sayesinde saça anında hacim ve parlaklık katar.

4.Haftada Bir Kez Sıcak Yağ Masajı

Saçınızı sağlıklı ve güçlü tutmak için saçınızı evde derinlemesine bakım yapın veya haftada bir sıcak yağ masajı ile canlandırabilirsiniz. Bu masaj saçlarınızın canlı ve parlak görünmesine neden olacaktır.

5.Saça Zarar Verebilecek Kimyasal İşlemlerden Kaçının

Kıvırcık veya dalgalı saçlara sahipseniz bunu düzeltmek için kimyasallar kullanmanız gerekir. Bu da güzelleşelim derken saçlarınızın zarar görmesine neden olacaktır. Bu tür düzleştirici ürünleri kullanmak ilk başlarda size güzel gelebilir, fakat zamanla saçlarınıza vereceği zarar canınızı sıkmaya yetecektir.

6.Güneşten uzak durun

Güneşin yararları kadar zararları olduğunu da biliyoruz. Saçlar güneşle ilk ve doğrudan temas içerisindedir ve güneşin yoğun olduğu zamanlarda saçınıza zarar verebilir.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: saçlar, ipeksi saç, pürüzsüz saç, saç bakımı
Eylül 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR