Saç Nasıl Boyanır?

Saç Nasıl Boyanır

Bazen kötü bir dönemden geçtiğimizde, bazen de saçlarımız beyazladığı için boyama ihtiyacı duyuyoruz. Saç boyamada kadın ve erkek ayrımı yok herkes saçını boyayabiliyor. Saçlar insanı bakımlı gösterirken, ilk kez ya da evde kendi saçını boyamak isteyenler bu işin nasıl yapılacağını merak ediyor. Bizde bunun için evde saç nasıl boyanır açıklayalım istedik.

Evde Saç Nasıl Boyanır?

Evde saç boyama işlemine geçmeden önce ilk olarak saçınıza uygun bir renk seçmeniz gerekiyor. Renginizi belirlerken kaliteli bir saç boyası tercih etmelisiniz. Bitkisel ekstreler ile zenginleştirilmiş besleyici formülüyle Phyto Phytocolor Bitkisel Saç Boyası, saç telinin derinine işler, saça koruma, yumuşaklık, esneklik ve ultra parlaklık sunar.

Evde Saç Boyamak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Phyto Phytocolor Bitkisel Saç Boyası
  • Boya karıştırma kabı
  • Boya fırçası
  • Naylon eldiven
  • Koruyucu örtü naylonu
  • Gazete
  • Naylon bone
  • Vazelin

Beyaz Saç Nasıl Boyanır?

İnsan doğar, büyür ve yaşlanır. Yaşlılığın en belirgin hali beyazlayan saçlardır. Ancak gençlerde de genetik nedenlerden dolayı saçlar beyazlayabilir. Beyaz saçlar en zor boyanan saçlardır. İnatçı olan bu renk, boyadıktan sonra aralarda kalan beyazların görünmesine neden olur. Bunun için boya işlemi öncesinde ön pigmentleme yapılması gerekir.  Bunu yaparken krem saç boyasından biraz boya kabının içerisine sıkıp, ılık su ilavesi yaptıktan sonra saçların diplerine karışım uygulayıp 15 dakika beklenir. Bu sayede pigmentleme yapılmış olur. Saçları yıkamadan boya ve kalan kremi karıştırıp saça uygulayarak 30 dakika boyunca bekletilir. Boya içerisinden çıkan saç kremi ve şampuanla saçlar yıkanarak beyazlardan kurtulmuş olunur.

Saç Uçları Nasıl Boyanır?

Saç uçlarını boyamak, saçlarının rengini beğenmeyenlerin tercihidir ve beyaz saçı boyamaktan daha az risklidir. Saç uçlarını boyamaya başlarken uçları alttan başlayarak ayırmak gerekir. Bunun nedeni ise üstten başlanıldığında boyanmayan saçların boyanan saçların üzerine yapışması ihtimalidir. Saçtan ince ince tutamlar alınarak boyamaya başlanır. Boyanın eşit bir şekilde saça dağılabilmesi için boya işlemi sonrasında tarayarak 30 dakika bekletmek yeterli olacaktır. 

https://www.dermoailem.com

Etiketler: saç boyama, saç boyası, saç nasıl boyanır, evde saç boyama, beyaz saç kapatma, bitkisel saç boyası, bitkisel saç boyaları
Nisan 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR