Saç Maskesi Ne Sıklıkla Uygulanmalı?

Saç Maskesi Ne Sıklıkla Uygulanmalı?

Saç maskesinin nasıl ya da ne sıklıkla uygulanması gerektiğine değinmeden önce değinilmesi gereken ilk şey, saç tipleri olmaktadır. Çünkü, aynı cildimiz gibi saçlarımızın da kuru, normal, yağlı olacak şekilde tipleri bulunmaktadır ve bu durumda her bir tip için başka bir öneri yapılması gerekliliğine neden olmaktadır.

Cildimizden sonra çevresel koşullara karşı en savunmasız yerimizde saçlarımız olmaktadır. Çünkü, dışarı çıkıldığında eğer şapka, eşarp gibi bir şey ile kapatılmadıysa toza ve kire karşı dirençsiz olan saçlarımız çok çabuk zayıflamakta aynı zamanda da yıpranmaktadır. Bu nedenle saç bakımı çok önemli olmaktadır.

Saç Maskesi Ne İşe Yarar?

Saç kreminin daha yoğun hali olarak kabul edilen saç maskeleri saçlara yüksek oranda nem takviyesi yapabilen bakım ürünleri olmaktadır. Haftada 1 ya da 2 kere uygulayabileceğiniz Dermokil Kil ve Hindistan Cevizli Saç Maskesi gibi ürünler ile saç bakımınızı oldukça kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu sayede de saçınızı nemlendirebilir, bakımını, onarımını da basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Saç Maskesi Hangi Sıklıkla Uygulanmalıdır?

Saça derinlemesine bakım yapmakta olan ve bunu çok yoğun bir nem ile yapan saç maskelerini her gün kullanmak önerilmemektedir. Onun yerine Dermokil Saçlar için Kil, Avokado, E Vitamin Saç Maskesi gibi saç maskelerini saçınızın bakıma ihtiyacı olduğu zamanlarda kullanmanız ve bunu da en fazla haftada 2 kere yapmanız yeterli olacaktır. Aksi taktirde saçlarınızın fazla yağlanmasına sebep olabilirsiniz.

Saç Tipine Uygun Maske Seçimi

Saç maskesi kullanımı saç tipine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; günlük kullandığınız saç kremleri saçınızı nemlendirebilmektedir. Ancak, eğer saçınız yoğun işlem gördüğü için fazla yıprandıysa saç kremi yerine saç maskelerini kullanmanız önerilmektedir. Çünkü, kremler günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilirken saç maskeleri yıpranmaları da giderebilmektedir.

Bu nedenle saç bakımınız için krem ve maske seçimi konusunda kararsızsanız öncelikle saçlarınızın durumunu göz önüne almanız ve ona göre krem ya da maske kullanmanız önerilmektedir. Aksi takdirde fazla yıpranmış saça krem kullanıldığında etkisiz olacak ve normal bir saça saç maskesi yapmanızda yağlanmaya neden olacaktır

Etiketler: saç maskesi, saç bakımı, saç maskesi kullanımı, bakım önerileri, güzellik sırları
Mayıs 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR