Saç Dökülmesine Yol Açan Sebepler Nelerdir?

Saç Dökülmesine Yol Açan Sebepler Nelerdir

Saç dökülmesi, kadın ya da erkeklerde farklı seyreden bir süreçtir. Bir erkekte ya da kadında saç dökülmesinden bahsedebilmek için birtakım sonuçların gerçekleşmesi gerekir. Saç dökülmesine neden olan sebepler ise birden fazla olabilir. Aşağıda bu sebepler hakkında bilgiler yer almaktadır.

Mevsimsel Saç Dökülmesi

Saç mevsimlere göre değişik formlara bürünebilir. Bu doğal bir döngünün parçası olmakla birlikte bölgelere göre değişen sonuçlar ortaya çıkarabilir. Örneğin Kuzey yarım kürede olan birisinin saçları ilkbahar aylarında canlı ve parlak olurken, sonbaharda dökülmelerde bir miktar artış olur. Bu durum mevsimsel saç dökülmesi olarak tanımlanır.

Genetik Yatkınlık

Genetik olarak saç dökülmesi erkeklerde farklı, kadınlarda farklı seyredebilir. Erkeklerde meydana gelen dökülme erkek tipidir ve genelde hormonlara ve genetik nedenlere dayalıdır. Bu dökülmeler kroniktir ve yaşlandıkça da dökülmeler hızlanır.

Deri Problemleri

Saç dökülmesinin nedenlerinden biride hastalıklardır. Örneğin sedef hastalığı, egzema, mantar gibi hastalıklar saçların dökülmesine neden olabilir. Bu tip hastalıklar deriyi etkileyeceğinden dolayı tedavi edilmemesi halinde kellik meydana gelebilir.

Beslenme Şekli

Beslenme insan vücudunda pek çok etkiye sahip olan bir durumdur. Dengesiz ve düzensiz olarak beslenildiğinde saçlar olumsuz etkilenir ve dökülme meydana gelebilir. Bu tip dökülmelerin tedavisinde dengeli beslenme önemli rol oynar.

Bioxcin Siyah Sarımsaklı Şampuan, içeriğinde bulunan %100 siyah sarımsak ekstresi ve zengin aktifler birden fazla etki yaparak saç için komple bakım sağlar.

Vitamin Eksikliği

Vitaminlerin insan yaşamı üzerinde etkisi çok büyüktür. Yaşanılacak B12, D vitamini, folik asit, çinko ve demir gibi eksiklikler beraberinde saç dökülmelerine neden olabilir.

Hormonal Sorunlar

Hormonsal sorunların beraberinde getireceği pek çok problem vardır. Örneğin aşırı derece de tüylenme, sivilceler, adette düzensizlik ve saç dökülmesi gibi. Bu tür bir problemle karşılaşılması halinde ise çözüm için mutlaka doktora danışmak gerekir.

İlaç kullanımı

Kronik rahatsızlıkların getirmiş olduğu ilaç kullanımı saç dökülmesine neden olan sonuçlar ortaya çıkarabilir. Örneğin troit hastalığı, şeker hastalığı gibi durumlarda kullanılan ilaçlar saç dökülmesini tetikleyebilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: saç dökülmesi, saç dökülmesine karşı şampuan, saç dökülmesi nedenleri, saç neden dökülür, saç dökülmesine karşı serum, saç dökülmesi tedavisi, sarımsaklı şampuan
Temmuz 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR