Saç Dökülmesine Karşı Almanız Gereken 5 Önlem

Saç Dökülmesine Karşı Almanız Gereken 5 Önlem

Son yıllarda pek çok insan saç dökülmesi problemi ile karşı karşıyadır. Hatta günümüzde saç dökülmeleri o kadar büyük bir sorun halini almıştır ki saç ektirme turizminin doğmasına bile neden olmuştur. Ancak bu noktaya kadar gelmeden önce alınabilecek ufak tefek birkaç öneri ile saç dökülmeleri azaltmak mümkündür. Bu nedenle sizler için saç dökülmelerinin önlenebilmesi için yapılabilecek birkaç ufak öneri hazırladık.

Sağlıklı Beslenin

Saç dökülmelerinin önüne geçmek için verilebilecek en önemli tavsiyelerden biri de sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesidir. Çünkü, saç dökülmesinin nedenlerinden biri de sağlıksız beslenmedir. Eğer kişi ya da kişiler sağlıklı beslenmeye özen gösterir ve kendine dikkat ederse o zaman saç dökülmelerinin de önüne geçmeleri mümkün olacaktır.

Sakinliğinizi Korumak İçin Meditasyon ya da Yoga Yapın

Saç dökülmelerinin en önemli sebeplerinde biri de strestir. Eğer kişi ya da kişiler çok stresli bir yaşama sahipse ve stres düzeyini kontrol edemiyorsa bu durum saçlarını da olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle bunun önlenebilmesi içinde kişilerin daha az stresli ortamlarda bulunması önerilir. Eğer kişi stresten uzak kalamıyor ise de sakin kalmak için meditasyon ya da yoga gibi yollara başvurması önerilir.

Saçınızı Ilık Su ile Yıkayın

Saçlarınızı aşırı soğuk ya da aşırı sıcak suda yıkarsanız kırılmasına ve saç derinizin hasar almasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle de saçınızı yıkadığınız zamanlarda ılık su kullanmayı tercih ederseniz.  Saçınızın kırılmasını ve saç derinizin hasar görmesini engelleyerek saç dökülmelerini azaltabilirsiniz.

Doğal Dökülme Karşıtı Şampuan Kullanın

Saç dökülmelerinin önüne geçilmesi için Ducray Anaphase+ Saç Dökülmesine Karşı Bakım Şampuanı gibi saç dökülmelerine karşı etkili olan şampuanların kullanılması önerilir. Çünkü, bu şampuanlar saç dökülmelerinin nasıl önlenebileceği üzerine çeşitli araştırmalar ile elde edilen şampuanlardır ve doğru seçim yapıldığı takdirde çok etkilidir.

Saç Derinize Masaj Yapın

Saç dökülmelerinin önlenebilmesi için saç derisine masaj yapmak oldukça mantıklı bir durumdur. Çünkü, saç derinize masaj yaparak kıl köklerinizi uyarabilirsiniz ve bu da saçınızın uzamasını sağlayabilir. Böylelikle dökülmenin de önüne geçilmiş olur.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: saç bakımı, saç dökülmesine karşı önlemler, saç dökülmesini nasıl önleriz
Ekim 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR