Saç Dökülmesi ve Nedenleri Nedir?

Saç Dökülmesi ve Nedenleri Nedir

Dünya nüfusunun yaklaşık olarak % 50’sinden fazlasının yaşadığı sorunlardan biri olan saç dökülmesinin birden fazla nedeni vardır. Bu nedenleri anlamış olmak saç dökülmesini engellemiyor olsa da dökülmenin gecikmesini sağlamak için oldukça faydalıdır.

Saç dökülmesine neden olabilecek durumlar aşağıda başlıklar halinde belirtilmiştir.

Genetik nedenler

Kellik genetik olduğunda genelde 20 yaşından itibaren kendisini gösterir. Bu durum genellikle kadınlarda olmaz. Kadınların yaşamış olduğu kelliğin en büyük nedenlerinin başında hamilelik gelir.

İlaç ve Kimyasal Kullanımı

Kimyasal kullanımı denildiğinde ilk akla gelen saç boyalarıdır. Saçlara yapılabilecek her türlü uygulamanın mutlaka olumsuz bir geri dönüşü olacaktır. Bazılarında bu dönüş çok hızlı olurken bazılarında daha yavaş olur. İlaç kullanımı ise saçların dökülmesinde önemli bir nedendir. Özellikle kanser tedavisi sırasında kullanılan ilaçlar saç dökülmesine neden olur, fakat bu dökülmeler genelde tekrar çıkmakla sonuçlanır.

Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık sisteminden kaynaklı olan saç dökülmelerinde neden farklı olabilir. Özellikle psikolojik bir sorun yaşanması durumunda hem bağışıklık sistemi hem de saç dökülmesi en çok yaşanan problemler arasındadır.

Psikolojik Saç Dökülmesi

İnsan psikolojisi yaşadığı sorunların büyüklüğüne göre bir anda çökebilir. Ancak sorunun büyük ya da küçüklüğü ise kişiden kişiye değişebilir. İnsan hayatının büyük bir bölümünde stresin olması ise saç dökülmesinin ana kaynağı olarak bilinebilir.

Vichy Aminexil Clinical 5 Serum Ampul, erkekler için tekrarlayan veya devam eden saç dökülmesi durumlarında yardımcı olarak kullanılabilen saç bakım serumudur.

Vitaminler

Vitamin eksikliği saç dökülmesinde önemli bir etkendir. Özellikle çinko, B vitamini ve demir eksikliği saç dökülmesine neden olan vitamin eksiklikleridir

Saç dökülmesine neden olan kronik faktörler

  • Soğuk algınlığı, ateşli hastalıklar,
  • Troid bozukluğu
  • Büyük ameliyatlar
  • Kansızlık ve demir eksikliği
  •  Vitamin eksikliği
  •  İlaçlar

Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesinin önemli nedenleri arasında troid bozukluğu, demir eksikliği, çinko ve vitamin eksikliği vardır. Bunların anlaşılabilmesi için ise ilk olarak doktora başvurmak ve test yaptırmak gerekir. Saç dökülmesinin nedeni mantar ise bu durumda şampuan kullanımı önerilir.

Saç bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: saç dökülmesi, saç dökülmesine karşı şampuan, saç dökülmesi nedenleri, saç neden dökülür, saç dökülmesine karşı serum, saç dökülmesi tedavisi
Temmuz 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR